Ingrediencie
- 200 ml mlieka,
- 1 PL kryštálového cukru,
- štipka mletej škorice,
- 120 g krupice,
- 2 žĺtky,
- soľ,
- 100 g masla na potretie,
- 100 g kryštálového cukru,
- 200 ml domácej slivovice,
- slivky,
- 100 ml vody,
- na krém:
- 200 ml smotany 30%,
- 1 vanilkový cukor,
- 1 vanilkový struk,
- 1 PL kryštálového cukru,
- 4 žĺtky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Krupicové gnocchi s flambovanými slivkami a vanilkovým krémom
Do malého hrnčeka nalejeme mlieko, pridáme kryštálový cukor a mletú škoricu. Necháme zovrieť, primiešame krupicu a varíme pokiaľ nevznikne hustejšie cesto. Po vychladnutí do cesta vmiešame žĺtky a polievkovými lyžicami tvarujeme gnocchi. Varíme vo vriacej, jemne osolenej vode asi 4 minúty, potom gnocchi vyberieme, potrieme maslom a necháme vychladnúť.
Na panvicu dáme skaramelizovať kryštálový cukor, pridáme odkôstkované slivky, pomaly prilievame domácu slivovicu a na záver zalejeme vodou. Chvíľu povaríme, potom slivky necháme odkvapkať a zbavíme ich šupky. Smotanu rozdelíme na 2 časti, jednu polovicu dáme variť s vanilkovým cukrom, vanilkovým strukom a kryštálovým cukrom, necháme prevrieť a odstavíme. Do druhej polovice smotany vmiešame žĺtky, vymiešame na krém a za stáleho miešania vmiešavame do teplej smotany pokiaľ nevznikne krém. Ten potom prelejeme do chladnej nádoby, aby sa ochladil. Podávame gnocchi s flambovanými slivkami a vanilkovým krémom.
Šéfkuchár: Matúš Remenár | Recept z epizódy: 14. 10. 2012
Ingrediencie
- 200 ml mlieka,
- 1 PL kryštálového cukru,
- štipka mletej škorice,
- 120 g krupice,
- 2 žĺtky,
- soľ,
- 100 g masla na potretie,
- 100 g kryštálového cukru,
- 200 ml domácej slivovice,
- slivky,
- 100 ml vody,
- na krém:
- 200 ml smotany 30%,
- 1 vanilkový cukor,
- 1 vanilkový struk,
- 1 PL kryštálového cukru,
- 4 žĺtky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame