Krupicové gnocchi s flambovanými slivkami a vanilkovým krémom - Tajomstvo mojej kuchyne

Krupicové gnocchi s flambovanými slivkami a vanilkovým krémom

Maspoma

Do malého hrnčeka nalejeme mlieko, pridáme kryštálový cukor a mletú škoricu. Necháme zovrieť, primiešame krupicu a varíme pokiaľ nevznikne hustejšie cesto. Po vychladnutí do cesta vmiešame žĺtky a polievkovými lyžicami tvarujeme gnocchi. Varíme vo vriacej, jemne osolenej vode asi 4 minúty, potom gnocchi vyberieme, potrieme maslom a necháme vychladnúť.
Na panvicu dáme skaramelizovať kryštálový cukor, pridáme odkôstkované slivky, pomaly prilievame domácu slivovicu a na záver zalejeme vodou. Chvíľu povaríme, potom slivky necháme odkvapkať a zbavíme ich šupky. Smotanu rozdelíme na 2 časti, jednu polovicu dáme variť s vanilkovým cukrom, vanilkovým strukom a kryštálovým cukrom, necháme prevrieť a odstavíme. Do druhej polovice smotany vmiešame žĺtky, vymiešame na krém a za stáleho miešania vmiešavame do teplej smotany pokiaľ nevznikne krém. Ten potom prelejeme do chladnej nádoby, aby sa ochladil. Podávame gnocchi s flambovanými slivkami a vanilkovým krémom.

Maspoma

Šéfkuchár: Matúš Remenár | Recept z epizódy: 14. 10. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu