Ingrediencie
- asi 30 podlhovastých piškót
- 250 g mletých orechov
- 200 g práškového cukru
- 3 bielky
- kakaový prášok
- rum
- na krém:
- 200 ml mlieka
- 150 g práškového cukru
- 30 g hladkej múky
- 3 žĺtky
- 2 PL rumu
- 125 g studeného masla
- 2 PL kakaového prášku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kremnické krumple
V 100 ml mlieka uvaríme práškový cukor. V druhých 100 ml mlieka rozmiešame žĺtky a múku, obe zlejeme dokopy, premiešame a dochutíme trochou rumu. Za stáleho miešania pomaly varíme do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť, počas chladnutia občas premiešame a na záver pomaly zašľaháme maslo. Potom krém rozdelíme na dve polovice, do jednej vmiešame kakao a obe necháme stuhnúť v chladničke.
Orechy zmiešame s cukrom, vnútro piškót vydlabeme, polovicu naplníme tmavým kakaovým krémom a druhú polovicu svetlým. Piškóty priložíme k sebe, potrieme rumom a obalíme v bielkach, ktoré sme predtým zľahka rozšľahali vidličkou. Ďalej piškóty obalíme v orechovej zmesi a nakoniec v kakaovom prášku. Hotové necháme asi 2-3 hodiny postáť v chlade, aby sa chute prepojili.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 27. 02. 2022
Ingrediencie
- asi 30 podlhovastých piškót
- 250 g mletých orechov
- 200 g práškového cukru
- 3 bielky
- kakaový prášok
- rum
- na krém:
- 200 ml mlieka
- 150 g práškového cukru
- 30 g hladkej múky
- 3 žĺtky
- 2 PL rumu
- 125 g studeného masla
- 2 PL kakaového prášku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame