Ingrediencie
- na cesto:
- 300 g hladkej múky,
- 50 g jemného práškového cukru,
- 150 g studeného masla na kúsky,
- 1 vajce,
- 1 PL smotany,
- na krém:
- 430 ml kokosového mlieka,
- 22 0g jemného krupicového cukru,
- 50 g Zlatého klasu,
- 80 g masla na kúsky,
- 125 ml čerstvej limetkovej šťavy,
- 2 PL kôry z limetky,
- 6 žĺtkov,
- 1 PL kyslej smotany,
- na ozdobu:
- 500 g čerstvých jahôd,
- 2 PL kôry z limetky nastrúhanej na tenké pásiky,
- 2 PL limetovej šťavy,
- 50 g jemného krupicového cukru,
- 500 ml smotany na šlahanie,
- 2 Smetafixy Dr. Oetker
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Koláč s jahodami a kokosovým krémom
K jahodám pridáme cukor, limetkovú šťavu a kôru, zmiešame a necháme postáť.
Hladkú múku, práškový cukor, vajce, kúsky masla a smotanu spolu zmiesime, zabalíme do fólie a necháme postáť ½ hodiny v chladničke. Potom cesto vyvaľkáme a uložíme na dno tortovej formy aj po jej okrajoch. Na cesto položíme papier na pečenie, zaťažíme suchou fazuľou, aby sa nedvíhalo a pečieme asi 20 minút pri 180 stupňoch. Potom papier s fazuľou odstránime a dopekáme ešte asi15 min. Polovicu kokosového mlieka zohrejeme, pridáme cukor a limetkovú kôru. V druhej polovici rozmiešame Zlatý klas. Vlejeme do teplého mlieka, postupne pridáme maslo, žĺtky a pri nízkej teplote za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Do vychladnutej zmesi vmiešame kyslú smotanu . Krém nalejeme na korpus a necháme postáť v chladničke. Hotový koláč ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a jahodami.
Šéfkuchár: Zuzana Rudavská | Recept z epizódy: 01. 07. 2012
Ingrediencie
- na cesto:
- 300 g hladkej múky,
- 50 g jemného práškového cukru,
- 150 g studeného masla na kúsky,
- 1 vajce,
- 1 PL smotany,
- na krém:
- 430 ml kokosového mlieka,
- 22 0g jemného krupicového cukru,
- 50 g Zlatého klasu,
- 80 g masla na kúsky,
- 125 ml čerstvej limetkovej šťavy,
- 2 PL kôry z limetky,
- 6 žĺtkov,
- 1 PL kyslej smotany,
- na ozdobu:
- 500 g čerstvých jahôd,
- 2 PL kôry z limetky nastrúhanej na tenké pásiky,
- 2 PL limetovej šťavy,
- 50 g jemného krupicového cukru,
- 500 ml smotany na šlahanie,
- 2 Smetafixy Dr. Oetker
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame