Ingrediencie
- 80 g dlhých piškót,
- 4 PL pomarančového likéru,
- 150 g kávovej čokolády,
- 1 pomaranč,
- 2 -3 čerstvé vajcia,
- 2 PL práškového cukru,
- 1 PL rozpustnej kávy,
- ¼ ČL ďumbiera,
- 2 PL roztopeného masla,
- 200 g šľahačky,
- 1 PL hnedého cukru,
- 8 PL vody
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kávovo – pomarančové tiramisu
Pomaranč umyjeme, vytlačíme šťavu a kôru nastrúhame. Na tanier uložíme piškóty. Pokvapkáme likérom a šťavou. Čokoládu spolu so 6 PL vody necháme pre nízkej teplote rozpustiť. Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov a 1 PL práškového cukru vyšľaháme sneh. Žĺtky, zvyšný cukor, kávu, ďumbier a 2 PL horúcej vody vyšľaháme na krém. Vmiešame rozpustenú čokoládu a maslo. Nakoniec zľahka primiešame sneh. Krém natrieme na piškóty a necháme postáť v chladničke, podávame so šľahačkou posypané hnedým cukrom a pomarančovou kôrou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 28. 04. 2013
Ingrediencie
- 80 g dlhých piškót,
- 4 PL pomarančového likéru,
- 150 g kávovej čokolády,
- 1 pomaranč,
- 2 -3 čerstvé vajcia,
- 2 PL práškového cukru,
- 1 PL rozpustnej kávy,
- ¼ ČL ďumbiera,
- 2 PL roztopeného masla,
- 200 g šľahačky,
- 1 PL hnedého cukru,
- 8 PL vody
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame