Ingrediencie
- (na 40 ks)
- na modelovaciu hmotu:
- 160 g fondánu Dr. Oetker,
- 160 g práškového cukru,
- 160 g sušeného mlieka,
- 250 g oleja,
- 40 g škrobového sirupu (glukóza),
- 25 g vody,
- mandľová aróma Dr. Oetker,
- na náplň:
- 130 g smotany na šľahanie 33%,
- 250 g čokolády,
- 20 g kávy,
- 20 g cukru,
- na ozdobu:
- 150 g čokolády,
- 50 g tuku,
- 200 g práškového cukru na podsýpanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kávové zrná
Fondán, škrobový sirup, arómu a vodu rozmiešame, pridáme preosiate sušené mlieko a cukor. Postupne vlievame olej, pokiaľ vznikne rovnorodá hmota. Smotanu privedieme do varu, pridáme čokoládu, kávu a cukor. Prevaríme a necháme odstáť do druhého dňa.
Na druhý deň mierne nahrejeme a vyšľaháme. Fondánovú hmotu rozvaľkáme na plát a vložíme do kávovej formy. Naplníme náplňou, prikryjeme ďalším vyvaľkaným plátom, otočíme a vykrajujeme zrná. Zrná necháme stuhnúť a na záver polejeme čokoládou.
Šéfkuchár: Viera Hyllová a Mária Tulcová | Recept z epizódy: 08. 12. 2013
Ingrediencie
- (na 40 ks)
- na modelovaciu hmotu:
- 160 g fondánu Dr. Oetker,
- 160 g práškového cukru,
- 160 g sušeného mlieka,
- 250 g oleja,
- 40 g škrobového sirupu (glukóza),
- 25 g vody,
- mandľová aróma Dr. Oetker,
- na náplň:
- 130 g smotany na šľahanie 33%,
- 250 g čokolády,
- 20 g kávy,
- 20 g cukru,
- na ozdobu:
- 150 g čokolády,
- 50 g tuku,
- 200 g práškového cukru na podsýpanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame