Ingrediencie
- 1 vajce
- 150 ml mlieka
- 30 ml oleja
- 3 PL smotanového jogurtu
- 175 g polohrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 10 g sódy bikarbony
- 25 g kakaa
- 150 g mliečnej belgickej čokolády
- štipka soli
- na krém:
- 500 g mascarpone
- 1 PL malinovej pasty na ochutenie
- ½ KL ružového potravinárskeho farbiva
- +
- mrazené maliny, drobné ovocie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kapkejky z belgickej čokolády plnené malinami
V miske vyšľaháme mlieko s vajcom, pridáme smotanový jogurt a po chvíľke šľahania pomaly prilievame olej. V druhej miske zmiešame tuhé ingrediencie – múku, kakao, sódu bikarbonu, soľ, cukor, čipsy belgickej mliečnej čokolády a dobre premiešame. Nakoniec spojíme tekutú hmotu so suchou, dobre premiešame a plníme do košíčkov (približne do ¾). Vložíme do rúry vyhriatej na 160°C a pečieme asi 12-15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Do mascarpone vmiešame ½ KL potravinárskeho farbiva a 1 PL malinovej dochucovacej pasty. Hmotu poriadne premiešame.
Do stredu každého kapkejku urobíme dierku, do ktorej vtlačíme zamrznutú malinu. Na vrch dáme krém a dozdobíme drobným ovocím a kvietkami.
Šéfkuchár: Mimi Šramová | Recept z epizódy: 22. 03. 2020
Ingrediencie
- 1 vajce
- 150 ml mlieka
- 30 ml oleja
- 3 PL smotanového jogurtu
- 175 g polohrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 10 g sódy bikarbony
- 25 g kakaa
- 150 g mliečnej belgickej čokolády
- štipka soli
- na krém:
- 500 g mascarpone
- 1 PL malinovej pasty na ochutenie
- ½ KL ružového potravinárskeho farbiva
- +
- mrazené maliny, drobné ovocie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame