Kamiline plnené medovníky - Tajomstvo mojej kuchyne

Kamiline plnené medovníky

Maspoma

Med zohrejeme, pridáme korenia, cukor, maslo, kôru a vyšľaháme. Do čiastočne vychladnutej zmesi dáme 2 vajcia a postupne primiešavame múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 24 hodín odpočívať v chlade. Cesto rozdelíme na dve polovice, vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska a štvorlístky.

Orechy zmiešame s cukrom, pridáme vajcia, maizenu a znova dobre premiešame. Pripravenú plnku natrieme na kolieska, prikryjeme štvorlístkom a vrch potrieme rozšľahaným vajcom. Poukladáme na plech s papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 15-20 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 15. 12. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu