Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 200 g medu
- 160 g práškového cukru
- 90 g masla
- 2 vajcia
- postrúhaná kôra z pomaranča a citróna
- 1 ČL sódy bikarbóny
- ½ ČL perníkového korenia
- ¼ ČL badiánu
- na plnku:
- 150 g mletých vlašských orechov
- 100 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 ČL maizeny
- + 1 vajce na potretie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kamiline plnené medovníky
Med zohrejeme, pridáme korenia, cukor, maslo, kôru a vyšľaháme. Do čiastočne vychladnutej zmesi dáme 2 vajcia a postupne primiešavame múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 24 hodín odpočívať v chlade. Cesto rozdelíme na dve polovice, vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska a štvorlístky.
Orechy zmiešame s cukrom, pridáme vajcia, maizenu a znova dobre premiešame. Pripravenú plnku natrieme na kolieska, prikryjeme štvorlístkom a vrch potrieme rozšľahaným vajcom. Poukladáme na plech s papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 15-20 minút.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 15. 12. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 200 g medu
- 160 g práškového cukru
- 90 g masla
- 2 vajcia
- postrúhaná kôra z pomaranča a citróna
- 1 ČL sódy bikarbóny
- ½ ČL perníkového korenia
- ¼ ČL badiánu
- na plnku:
- 150 g mletých vlašských orechov
- 100 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 ČL maizeny
- + 1 vajce na potretie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame