Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 3 vajcia
- 1 droždie
- 100 g kryštálového cukru
- 100 ml mlieka
- 100 g masla
- kôra z jedného citróna
- štipka soli
- na plnku:
- 200 g marcipánu
- 200 g pomletých mandlí
- 1 PL medu
- 3 PL škorice
- mlieko podľa potreby
- +
- 1 žĺtok na potretie cesta
- maslo
- krúpový cukor (hrubozrnný cukor)
- pomleté pistácie
- (alebo orieškovo-čokoládový krém)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kamilin veľkonočný veniec
Na cesto vo väčšej miske zmiešame mlieko, vajíčka a cukor. Pridáme múku, maslo, nastrúhanú citrónovú kôru, štipku soli a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré dobre pomúčime a necháme vykysnúť. Na plnku zmiešame pomleté mandle, marcipán, škoricu, med a prilievame mlieko podľa potreby. Všetko dobre premiešame. Ako plnku môžeme použiť aj orieškovo čokoládový krém. Vykysnuté cesto vyvaľkáme, plnku rozotrieme na celú plochu a pokvapkáme roztopeným maslom. Cesto zrolujeme, od polovice prerežeme, prepletieme ako korbáč, to isté spravíme z druhej strany a nakoniec stočíme do tvaru venca. Takto pripravený veniec necháme ešte asi 20 minút nakysnúť.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Na záver potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme krúpovým cukrom a pomletými pistáciami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 stupňov Celzia približne 30- 40 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 25. 03. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 3 vajcia
- 1 droždie
- 100 g kryštálového cukru
- 100 ml mlieka
- 100 g masla
- kôra z jedného citróna
- štipka soli
- na plnku:
- 200 g marcipánu
- 200 g pomletých mandlí
- 1 PL medu
- 3 PL škorice
- mlieko podľa potreby
- +
- 1 žĺtok na potretie cesta
- maslo
- krúpový cukor (hrubozrnný cukor)
- pomleté pistácie
- (alebo orieškovo-čokoládový krém)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame