Jesenný perníkový cheesecake - Tajomstvo mojej kuchyne

Jesenný perníkový cheesecake

Maspoma

Postup:

Perníčky rozmixujeme, polejeme maslom, zmiešame a zmes vylejeme do tortovej formy, kde ju dobre utlačíme. Vajcia, tvaroh, bánoveckú nátierku, javorový sirup, med, citrónovú kôru, škoricu a mletý zázvor zmiešame. Zmes zahustíme kukuričným škrobom a vylejeme na cesto z perníčkov. Pečieme v rúre pri 160 – 170 stupňoch Celzia približne 1 hodinu. V troche vody uvaríme kardamon, badián, celú škoricu, klinčeky, slivkový kompót a cukor. Pridáme červené víno, zmes podusíme, rozmixujeme a polejeme ňou hotový, vychladnutý cheesecake.

Maspoma

Šéfkuchár: Katarína Ščevlíková | Recept z epizódy: 21. 11. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu