Ingrediencie
- Suroviny:
- 300 g perníčkov s rumovou polevou
- 100 g masla
- 500 g bánoveckej nátierky
- 250 g jemného tvarohu
- 1 PL medu
- 1 PL javorového sirupu
- 3 vajcia
- 1 PL kukuričného škrobu
- mletý zázvor
- mletá škorica
- citrónová kôra z bio citróna
- slivkový kompót
- klinčeky
- kardamon
- badián
- škorica celá
- červené víno
- cukor
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jesenný perníkový cheesecake
Postup:
Perníčky rozmixujeme, polejeme maslom, zmiešame a zmes vylejeme do tortovej formy, kde ju dobre utlačíme. Vajcia, tvaroh, bánoveckú nátierku, javorový sirup, med, citrónovú kôru, škoricu a mletý zázvor zmiešame. Zmes zahustíme kukuričným škrobom a vylejeme na cesto z perníčkov. Pečieme v rúre pri 160 – 170 stupňoch Celzia približne 1 hodinu. V troche vody uvaríme kardamon, badián, celú škoricu, klinčeky, slivkový kompót a cukor. Pridáme červené víno, zmes podusíme, rozmixujeme a polejeme ňou hotový, vychladnutý cheesecake.
Šéfkuchár: Katarína Ščevlíková | Recept z epizódy: 21. 11. 2016
Ingrediencie
- Suroviny:
- 300 g perníčkov s rumovou polevou
- 100 g masla
- 500 g bánoveckej nátierky
- 250 g jemného tvarohu
- 1 PL medu
- 1 PL javorového sirupu
- 3 vajcia
- 1 PL kukuričného škrobu
- mletý zázvor
- mletá škorica
- citrónová kôra z bio citróna
- slivkový kompót
- klinčeky
- kardamon
- badián
- škorica celá
- červené víno
- cukor
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame