Ingrediencie
- 600 g jahôd (pripadne polovice broskýň)
- 1 PL hnedého cukru
- na mrveničku:
- 80 g jemných ovsených vločiek
- 40 g pohánkovej múky
- 40 g bielej špaldovej múky
- 80 g studeného masla
- 40 g hnedého cukru
- 1/2 ČL mletej škorice
- štipka soli
- 1/4 ČL vanilkového extraktu alebo mletej vanilky
- 1 plnotučný jogurt
- med na dochutenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahody zapekané pod mrveničkou
Jahody , pripadne polovice broskýň, posypeme cukrom a uložíme na zapekaciu misku.
Suroviny na mrveničku zmiešame. Hotovú mrveničku dáme na ovocie a zapekáme v grile asi 30-35 minút. Podávame s jogurtom, ktorý sme ochutili medom.
Šéfkuchár: Ľuboš Mego | Recept z epizódy: 27. 06. 2021
Ingrediencie
- 600 g jahôd (pripadne polovice broskýň)
- 1 PL hnedého cukru
- na mrveničku:
- 80 g jemných ovsených vločiek
- 40 g pohánkovej múky
- 40 g bielej špaldovej múky
- 80 g studeného masla
- 40 g hnedého cukru
- 1/2 ČL mletej škorice
- štipka soli
- 1/4 ČL vanilkového extraktu alebo mletej vanilky
- 1 plnotučný jogurt
- med na dochutenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame