Ingrediencie
- na Tiramisu:
- 500 ml smotany na šľahanie,
- 500 g mascarpone,
- 75 ml likéru Marsala (alebo Amaretto),
- 75 g práškového cukru,
- 400 g piškót,
- 1 mango
- na omáčku:
- 200 g malín,
- 200 g jahôd,
- 75 g kryštálového cukru,
- 1/2 lyžičky vanilkovej arómy Dr. Oetker,
- čokoláda na zdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahodové tiramisu Slovenka
Ovocie nakrájame a varíme s cukrom úplne domäkka, až kým sa ovocie nerozpadá. Potom precedíme a pridáme arómu. Zvlášť vyšľaháme mascarpone a šľahačku s cukrom, potom zľahka zmiešame obe zmesi spolu s likérom. Na dno nádoby dáme krém, naň vrstvu piškót a na to druhú vrstvu krému. Na krém poukladáme nakrájané mango, naň piškóty a ukončíme vrstvou krému. Ozdobíme strúhanou čokoládou a podávame s ovocnou omáčkou.
Šéfkuchár: Anna Žilková | Recept z epizódy: 09. 03. 2014
Ingrediencie
- na Tiramisu:
- 500 ml smotany na šľahanie,
- 500 g mascarpone,
- 75 ml likéru Marsala (alebo Amaretto),
- 75 g práškového cukru,
- 400 g piškót,
- 1 mango
- na omáčku:
- 200 g malín,
- 200 g jahôd,
- 75 g kryštálového cukru,
- 1/2 lyžičky vanilkovej arómy Dr. Oetker,
- čokoláda na zdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame