Ingrediencie
- 250 g Palmarínu,
- 250 g kryštálového cukru,
- 4 vajcia,
- 350 g hladkej múky,
- 2 a 1/2 KL kypriaceho prášku do pečiva,
- 250 ml mlieka
- na karamelizované jablká:
- 40 g masla,
- 75 g kryštálového cukru,
- 3 jablká Granny Smith
- na krém:
- 500 g masla,
- 320 g práškového cukru,
- 2 KL mletej škorice
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jablkové tortičky
Na karamelizované jablká dáme rozpustiť maslo a cukor do hlbšej panvice. Vložíme na plátky nakrájané jablká a necháme ich 8-10 min v panvici skaramelizovať. Vyberieme a necháme vychladnúť.
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme vajcia, múku s práškom do pečiva a mlieko. Zmes nalejeme do misiek na muffiny.Uložíme skaramelizované jablká a pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 min. Po pečení necháme vychladnúť.
Maslo s cukrom a škoricou vyšľaháme. S týmto krémom zdobíme vychladnuté tortičky a vrch posypeme škoricou.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 16. 11. 2014
Ingrediencie
- 250 g Palmarínu,
- 250 g kryštálového cukru,
- 4 vajcia,
- 350 g hladkej múky,
- 2 a 1/2 KL kypriaceho prášku do pečiva,
- 250 ml mlieka
- na karamelizované jablká:
- 40 g masla,
- 75 g kryštálového cukru,
- 3 jablká Granny Smith
- na krém:
- 500 g masla,
- 320 g práškového cukru,
- 2 KL mletej škorice
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame