Jablkové tiramisu - Tajomstvo mojej kuchyne

Jablkové tiramisu

Maspoma

Na panvici rozpustíme hnedý cukor, zalejeme jablčným džúsom, vytlačíme šťavu z ½ citróna  a necháme redukovať. Ošúpané jablká nakrájame na väčšie kocky a pridáme do karamelu , dochutíme perníkovým korením a dusíme. Na dno pohárov poukladáme nakrájané piškóty. Jablká scedíme a šťavou z nich polejeme piškóty.

Na krém rozšľaháme mascarpone, pridáme jogurt, tvaroh, cukor a nakoniec vaječný likér. Všetko spolu dobre vyšľaháme. Jablká naukladáme na piškóty, necháme aspoň desať minút vychladnúť a posypeme nasekanými mandľami. Na záver zalejeme krémom a ozdobíme kakaom spolu s práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 21. 01. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu