Ingrediencie
- 200 g piškót
- kakao a práškový cukor na dozdobenie
- na kompót:
- 4 PL hnedého cukru
- ½ citrónu
- 250 ml jablkového džúsu alebo vína
- 4 veľké jablká
- dve štipky perníkového korenia (príp. podľa chuti)
- 50 g nasekaných mandlí
- na krém:
- 250 g mascarpone
- 250 g jemného tvarohu
- 250 g gréckeho jogurtu
- 60 – 100 g cukru (príp. podľa chuti)
- 100 ml vaječného likéru (prípadne podľa chuti)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jablkové tiramisu
Na panvici rozpustíme hnedý cukor, zalejeme jablčným džúsom, vytlačíme šťavu z ½ citróna a necháme redukovať. Ošúpané jablká nakrájame na väčšie kocky a pridáme do karamelu , dochutíme perníkovým korením a dusíme. Na dno pohárov poukladáme nakrájané piškóty. Jablká scedíme a šťavou z nich polejeme piškóty.
Na krém rozšľaháme mascarpone, pridáme jogurt, tvaroh, cukor a nakoniec vaječný likér. Všetko spolu dobre vyšľaháme. Jablká naukladáme na piškóty, necháme aspoň desať minút vychladnúť a posypeme nasekanými mandľami. Na záver zalejeme krémom a ozdobíme kakaom spolu s práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 21. 01. 2018
Ingrediencie
- 200 g piškót
- kakao a práškový cukor na dozdobenie
- na kompót:
- 4 PL hnedého cukru
- ½ citrónu
- 250 ml jablkového džúsu alebo vína
- 4 veľké jablká
- dve štipky perníkového korenia (príp. podľa chuti)
- 50 g nasekaných mandlí
- na krém:
- 250 g mascarpone
- 250 g jemného tvarohu
- 250 g gréckeho jogurtu
- 60 – 100 g cukru (príp. podľa chuti)
- 100 ml vaječného likéru (prípadne podľa chuti)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame