Ingrediencie
- 400 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 PL škorice
- 3 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 150 ml slnečnicového oleja
- 150 ml vody
- 1 PL medu
- 600 g nastrúhaných jabĺk
- 50-70 g hrozienok (namočených v asi 50 ml rumu)
- +
- vlašské orechy (na zdobenie)
- práškový cukor (na posypanie)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jablkové mafiny s hrozienkami a orechmi
Asi na 24 mafín.
V mise zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva a škoricu. V druhej mise vyšľaháme vajcia a cukor do penista. Postupne pridávame olej, vodu a nakoniec med. Obe zmesi zmiešame, pridáme ošúpané nastrúhané jablká, hrozienka (vopred namočené v rume) a premiešame.Do formy na pečenie mafín vložíme papierové košíčky a naplníme cestom. Na záver každú mafinku ozdobíme vlašským orechom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 5 minút, potom teplotu znížime na 180°C a dopekáme asi 30-40 minút, resp. do zlatista. Upečené mafiny necháme vychladnúť a na záver posypeme práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Eva Banyová | Recept z epizódy: 06. 03. 2022
Ingrediencie
- 400 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 PL škorice
- 3 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 150 ml slnečnicového oleja
- 150 ml vody
- 1 PL medu
- 600 g nastrúhaných jabĺk
- 50-70 g hrozienok (namočených v asi 50 ml rumu)
- +
- vlašské orechy (na zdobenie)
- práškový cukor (na posypanie)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame