Jablká v cestíčku “Tempura” - Tajomstvo mojej kuchyne

Jablká v cestíčku “Tempura”

Maspoma

Jablká ošúpeme a nakrájame na kúsky. V mise zmiešame koreniacu zmes na jablkový závin  s jablkami, trochou whisky a na záver ich obalíme v kukuričnom škrobe. V mise zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva, kukuričný škrob, žĺtky  a premiešame. Nakoniec pomaly primiešavame ľadovú minerálku a to v takom množstve , aby sme dostali cestíčko požadovanej konzistencie. V cestíčku obaľujeme jabĺčka, ktoré  vyprážame ponorené  v rozpálenom oleji (najlepšie vo woku). Hotové odložíme  na papierový obrúsok odkvapkať, zbaviť prebytočnej mastnoty.

Bielu čokoládu roztopíme na pare, pridáme mascarpone a dobre vymiešame na jemný krém. Na prípravu topingu do menšieho kastrólika nasypeme hnedý kryštálový cukor, pridáme šťavu aj dužinu z pomaranča, z limetky, whisky, troška škorice a zredukujeme. Na záver ešte dochutíme pomarančovou a limetkovou kôrou nakrájanou  na tenké pásiky. Hotové necháme vychladnúť.

Jabĺčka servírujeme preliate krémom, dozdobené topingom a posypané práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 14. 11. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu