Ingrediencie
- 3 jablká
- 1-2 PL koreniacej zmesi na jablkový závin Mäspoma
- 50 ml whisky
- 5 PL kukuričného škrobu
- na cestíčko Tempura:
- 120 g hladkej múky
- 2 prášky do pečiva
- 120 g kukuričného škrobu
- 2 žĺtky
- minerálka ( podľa potreby )
- na krém:
- 100 g bielej čokolády
- 1 mascarpone
- na toping:
- 4 PL hnedého kryštálového cukru
- 1 pomaranč
- 1 limetka
- 50 ml whisky
- škorica
- +
- olej
- troška práškového cukru na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jablká v cestíčku “Tempura”
Jablká ošúpeme a nakrájame na kúsky. V mise zmiešame koreniacu zmes na jablkový závin s jablkami, trochou whisky a na záver ich obalíme v kukuričnom škrobe. V mise zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva, kukuričný škrob, žĺtky a premiešame. Nakoniec pomaly primiešavame ľadovú minerálku a to v takom množstve , aby sme dostali cestíčko požadovanej konzistencie. V cestíčku obaľujeme jabĺčka, ktoré vyprážame ponorené v rozpálenom oleji (najlepšie vo woku). Hotové odložíme na papierový obrúsok odkvapkať, zbaviť prebytočnej mastnoty.
Bielu čokoládu roztopíme na pare, pridáme mascarpone a dobre vymiešame na jemný krém. Na prípravu topingu do menšieho kastrólika nasypeme hnedý kryštálový cukor, pridáme šťavu aj dužinu z pomaranča, z limetky, whisky, troška škorice a zredukujeme. Na záver ešte dochutíme pomarančovou a limetkovou kôrou nakrájanou na tenké pásiky. Hotové necháme vychladnúť.
Jabĺčka servírujeme preliate krémom, dozdobené topingom a posypané práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 14. 11. 2021
Ingrediencie
- 3 jablká
- 1-2 PL koreniacej zmesi na jablkový závin Mäspoma
- 50 ml whisky
- 5 PL kukuričného škrobu
- na cestíčko Tempura:
- 120 g hladkej múky
- 2 prášky do pečiva
- 120 g kukuričného škrobu
- 2 žĺtky
- minerálka ( podľa potreby )
- na krém:
- 100 g bielej čokolády
- 1 mascarpone
- na toping:
- 4 PL hnedého kryštálového cukru
- 1 pomaranč
- 1 limetka
- 50 ml whisky
- škorica
- +
- olej
- troška práškového cukru na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame