Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 200 g krupicového cukru
- 2 vajcia
- 250 g zmäknutého masla
- ¼ lyžičky soli
- 1 prášok do pečiva
- 2 PL kyslej smotany
- na náplň:
- 6 väčších jabĺk
- 3 PL práškového cukru
- 2 PL detskej krupice
- 1 ČL škorice
- na šodó:
- 50 ml vína
- 3 žĺtky
- 2 PL práškového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jabĺčka pod perinou
Jabĺčka umyjeme, ošúpeme, prekrojíme na polovice a odstránime jadierka. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Potom vyberieme plech z rúry a necháme vychladnúť. Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny na cesto a vypracujeme hladké cesto. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na dve polovice a obe vyvaľkáme. Pripravíme si plech na pečenie s vyššími okrajmi, vystelieme ho papierom na pečenie alebo vymastíme olejom. Jednu polovicu vyvaľkaného cesta uložíme na dno plechu a posypeme detskou krupicou. Následne uložíme na cesto kúsky pečených jabĺk tak, aby medzi nimi boli dostatočné rozstupy. Jablká posypeme škoricou a práškovým cukrom, prikryjeme druhou polovicou cesta a medzery medzi nimi jemne pritlačíme, čím vytvoríme kopčeky. Takto pripravený koláčik vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia približne 20-25 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Na šodó necháme vo väčšom hrnci zovrieť vodu, v mise nad ním šľaháme na vzniknutej pare žĺtky s cukrom a vínom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 27. 01. 2018
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 200 g krupicového cukru
- 2 vajcia
- 250 g zmäknutého masla
- ¼ lyžičky soli
- 1 prášok do pečiva
- 2 PL kyslej smotany
- na náplň:
- 6 väčších jabĺk
- 3 PL práškového cukru
- 2 PL detskej krupice
- 1 ČL škorice
- na šodó:
- 50 ml vína
- 3 žĺtky
- 2 PL práškového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame