Ingrediencie
- na Hruškový crumble:
- 6 hrušiek
- 100 ml rumu
- 150 g gaštanovej múky
- 80 g trstinového cukru
- 80 g masla
- 100 g čokolády (75%)
- 1 vanilkový cukor
- šľahačková smotana
- soľ
- na Čokomousse:
- 4 vajcia
- 200 g čokolády
- 2 šľahačky
- 40 g cukru
- Pistácie, mäta a čučoriedky – na zdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hruškový crumble a Čokomousse
Postup:
Hruškový crumble: Hrušky nakrájame, poukladáme na spodok pekáča a polejeme rumom. Múku, cukor, vanilkový cukor a maslo zmiešame a jemne osolíme. Pridáme nasekanú čokoládu a všetko ešte raz dobre premiešame. Zmesou – mrveničkou posypeme hrušky. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 30-40 minút. Po upečení ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.
Čokomousse: Bielky si vyšľaháme spolu s cukrom na sneh. Čokoládu roztopíme nad parou a prešľaháme spolu so žĺtkami. Ďalej si vyšľaháme šľahačku. Na záver sneh z bielkov, čokoládu so žĺtkami a vyšľahanú šľahačku zmiešame. Dáme do chladničky minimálne na 1 hodinu. Plníme do mištičiek a zdobíme pistáciami, mätou a čučoriedkami.
Šéfkuchár: Henrieta Mičkovicová | Recept z epizódy: 18. 12. 2016
Ingrediencie
- na Hruškový crumble:
- 6 hrušiek
- 100 ml rumu
- 150 g gaštanovej múky
- 80 g trstinového cukru
- 80 g masla
- 100 g čokolády (75%)
- 1 vanilkový cukor
- šľahačková smotana
- soľ
- na Čokomousse:
- 4 vajcia
- 200 g čokolády
- 2 šľahačky
- 40 g cukru
- Pistácie, mäta a čučoriedky – na zdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame