Ingrediencie
- 5-6 stredne veľkých jabĺk
- citrónová šťava
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček detskej krupice
- 1 a ½ KL prášku do pečiva
- 1 ČL škorice
- 1 hrnček mlieka
- 100 g masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hrnčekový vianočný jablčník
Jablká ošúpeme, nastrúhame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pomiešame suché prísady. Formu na pečenie vymastíme maslom. Jeden hrnček zo suchej zmesi, ktorú sme pripravili , vysypeme na dno formy, pokryjeme plátkami jabĺk a znova nasypeme suchú zmes. Zvyčajne vychádzajú tri vrstvy a posledná má byť suchá zmes. Koláč polejeme vriacim mliekom, opatrne popicháme, aby mlieko stieklo až na spodok. Na vrch položíme plátky masla. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 50 minút.
Šéfkuchár: Ľubica Čekovská | Recept z epizódy: 21. 12. 2020
Ingrediencie
- 5-6 stredne veľkých jabĺk
- citrónová šťava
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček detskej krupice
- 1 a ½ KL prášku do pečiva
- 1 ČL škorice
- 1 hrnček mlieka
- 100 g masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame