Gibanica - Tajomstvo mojej kuchyne

Gibanica

Maspoma

Najprv si pripravíme  zmes na potieranie listov cesta. Vyšľaháme vajcia s cukrom na penu, pridáme olej, jogurt, dobre vymiešame, pridáme krupicu a prášok do pečiva.

Pripravíme si plech, potrieme ho maslom a položíme naň plát cesta, na ktorý dáme najprv zmes a potrieme orechovou plnkou, potom prikryjeme plátom cesta, ktorý tiež potrieme zmesou a natrieme tvarohovou plnkou , potom opäť zopakujeme s cestom to isté a natrieme jablkovou plnkou , prikryjeme cestom, ktoré potrieme zmesou a dáme makovú plnku, nakoniec prikryjeme cestom, vylejeme zvyšnú zmes, popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 170°C cca. 40 min.

Po vytiahnutí Gibanicu prikryjeme ešte horúcu alobalom a utierkou . Necháme takto vychladnúť do ďalšieho dňa. Nakoniec posypeme práškovým cukrom .

Maspoma

Šéfkuchár: Michala Frátriková | Recept z epizódy: 24. 05. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu