Ingrediencie
- 500 g štrúdľového cesta
- na potieranie listov:
- 3 vajcia,
- 300 ml kryštálového cukru,
- 200 ml oleja ,
- 200 ml bieleho jogurtu ( alebo acidofilného mlieka),
- 3 PL detskej krupice,
- 1 prášok do pečiva
- na plnku 1:
- 200 g pomletých orechov,
- 100 g práškového cukru ,
- 100 ml mlieka
- na plnku 2:
- 500 g tvarohu,
- 2 PL kryštálového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- kôra z citróna
- 2 vajcia na plnku 3:
- 5 nastrúhaných jabĺk,
- škorica mletá ,
- 2 PL kryštálového cukru
- na plnku 4:
- 300 g mletého maku,
- 300 ml mlieka,
- 3 PL kryštálového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Gibanica
Najprv si pripravíme zmes na potieranie listov cesta. Vyšľaháme vajcia s cukrom na penu, pridáme olej, jogurt, dobre vymiešame, pridáme krupicu a prášok do pečiva.
Pripravíme si plech, potrieme ho maslom a položíme naň plát cesta, na ktorý dáme najprv zmes a potrieme orechovou plnkou, potom prikryjeme plátom cesta, ktorý tiež potrieme zmesou a natrieme tvarohovou plnkou , potom opäť zopakujeme s cestom to isté a natrieme jablkovou plnkou , prikryjeme cestom, ktoré potrieme zmesou a dáme makovú plnku, nakoniec prikryjeme cestom, vylejeme zvyšnú zmes, popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 170°C cca. 40 min.
Po vytiahnutí Gibanicu prikryjeme ešte horúcu alobalom a utierkou . Necháme takto vychladnúť do ďalšieho dňa. Nakoniec posypeme práškovým cukrom .
Šéfkuchár: Michala Frátriková | Recept z epizódy: 24. 05. 2015
Ingrediencie
- 500 g štrúdľového cesta
- na potieranie listov:
- 3 vajcia,
- 300 ml kryštálového cukru,
- 200 ml oleja ,
- 200 ml bieleho jogurtu ( alebo acidofilného mlieka),
- 3 PL detskej krupice,
- 1 prášok do pečiva
- na plnku 1:
- 200 g pomletých orechov,
- 100 g práškového cukru ,
- 100 ml mlieka
- na plnku 2:
- 500 g tvarohu,
- 2 PL kryštálového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- kôra z citróna
- 2 vajcia na plnku 3:
- 5 nastrúhaných jabĺk,
- škorica mletá ,
- 2 PL kryštálového cukru
- na plnku 4:
- 300 g mletého maku,
- 300 ml mlieka,
- 3 PL kryštálového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame