Ingrediencie
- na cesto:
- 85 g masla
- 175 ml vody
- 80 g špaldovej hladkej múky
- 30 g špaldovej celozrnnej hladkej múky
- 3 vajcia
- na plnku:
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 1 vanilkový lusk
- 2 PL pomletého trstinového cukru
- na polevu:
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 150 g horkej čokolády
- 1 PL masla
- 1 PL kokosového oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Domáce Profiteroles
Do kastrólika dáme vodu a maslo, ktoré rozpustíme. Kastrólik dáme dole zo sporáka, prisypeme naraz všetku múku a miešame. Vrátime na sporák a stále miešame, až kým nám nevznikne kompaktné cesto. Musí sa odlepovať od stien kastrólika a varešky, na dne sa vytvorí biely povlak, trvá to asi 3-5 minút. Cesto preložíme do misy, chvíľku počkáme, aby nebolo úplne horúce a postupne po jednom šľahačom zašľahávame vajcia. Vznikne žlté lesklé cesto, ktorým naplníme zdobiace vrecko. Na papier na pečenie nastriekame malé loptičky (guličky). Povrch každej uhladíme prstom namočeným vo vode. Pečieme asi 20-25 minút v rúre vyhriatej na 190-200°C, horný aj spodný ohrev, nikdy nie teplovzdušne. Počas pečenia rúru neotvárame. Hotové loptičky majú hnedo-ružovú farbu. Do každej urobíme ihlicou malý vpich (dierku) a necháme asi 15 minút vychladnúť pri otvorených dvierkach.
Na prípravu plnky šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha s cukrom a vanilkou, naplníme cukrárenské vrecko a plníme vychladnuté loptičky najlepšie priamo pred konzumáciou.
Na polevu zohrejeme šľahačkovú smotanu, odložíme a pridáme nalámanú čokoládu. Miešame, pokiaľ nevznikne čokoládová poleva, do ktorej ešte pridáme trocha masla a kokosového oleja, aby bola lesklá. Hotovou polevou oblejeme loptičky.
Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 23. 11. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 85 g masla
- 175 ml vody
- 80 g špaldovej hladkej múky
- 30 g špaldovej celozrnnej hladkej múky
- 3 vajcia
- na plnku:
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 1 vanilkový lusk
- 2 PL pomletého trstinového cukru
- na polevu:
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 150 g horkej čokolády
- 1 PL masla
- 1 PL kokosového oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame