Cukinový perník - Tajomstvo mojej kuchyne

Cukinový perník

Maspoma

Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme s medom, škoricovým cukrom a vodou. Pridáme ostatné suroviny a nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Dáme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 30-35 minút.

Nad parou roztopíme čokoládu , pridáme smotanu a miešame, až kým nedostaneme polevu hladkej konzistencie.

Po vychladnutí koláč potrieme slivkovým lekvárom a polejeme čokoládovou polevou.

Maspoma

Šéfkuchár: Vanesa Zugárek Weissová | Recept z epizódy: 22. 12. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu