Ingrediencie
- na cesto:
- 2 vajcia
- 3 PL medu
- 1 škoricový cukor
- 2 PL vody
- 80 g pohánkovej múky
- 50 g mandľovej múky
- 130 g nastrúhanej cukiny
- 50 g rozpusteného masla
- 3 ČL perníkového korenia
- 2 PL kakaa
- 2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
- +
- slivkový lekvár
- čokoláda
- 100-150 ml sladkej smotany
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cukinový perník
Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme s medom, škoricovým cukrom a vodou. Pridáme ostatné suroviny a nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Dáme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 30-35 minút.
Nad parou roztopíme čokoládu , pridáme smotanu a miešame, až kým nedostaneme polevu hladkej konzistencie.
Po vychladnutí koláč potrieme slivkovým lekvárom a polejeme čokoládovou polevou.
Šéfkuchár: Vanesa Zugárek Weissová | Recept z epizódy: 22. 12. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 2 vajcia
- 3 PL medu
- 1 škoricový cukor
- 2 PL vody
- 80 g pohánkovej múky
- 50 g mandľovej múky
- 130 g nastrúhanej cukiny
- 50 g rozpusteného masla
- 3 ČL perníkového korenia
- 2 PL kakaa
- 2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
- +
- slivkový lekvár
- čokoláda
- 100-150 ml sladkej smotany
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame