Ingrediencie
- 300 ml mlieka,
- 200 ml šľahačkovej smotany,
- 4 žĺtky,
- 1 vanilkový struk,
- 50 g cukru,
- muškátový oriešok,
- škorica,
- 6 PL hnedého cukru,
- pomaranče na zdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Creme Catalan
Mlieko a šľahačkovú smotanu uvaríme spolu s nastrúhaným muškátovým orieškom,
škoricou, vydlabaným vanilkovým strukom a nastrúhanou kôrou z pomaranča. Žĺtky
vyšľaháme do peny s cukrom. Prevarené mlieko so šľahačkou scedíme, necháme vychladnúť
a zašľaháme k žĺtkom. Pozberáme penu, krém nalejeme do formičiek a tie uložíme na plech
s vodou a papierom na pečenie. Pečieme cca 1 hodinu pri 120 stupňoch. Hotový krém
posypeme hnedým cukrom a flambujeme. Ozdobíme plátkami pomaranča.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 16. 02. 2013
Ingrediencie
- 300 ml mlieka,
- 200 ml šľahačkovej smotany,
- 4 žĺtky,
- 1 vanilkový struk,
- 50 g cukru,
- muškátový oriešok,
- škorica,
- 6 PL hnedého cukru,
- pomaranče na zdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame