Creme Catalan - Tajomstvo mojej kuchyne

Creme Catalan

Maspoma

Mlieko a šľahačkovú smotanu uvaríme spolu s nastrúhaným muškátovým orieškom,
škoricou, vydlabaným vanilkovým strukom a nastrúhanou kôrou z pomaranča. Žĺtky
vyšľaháme do peny s cukrom. Prevarené mlieko so šľahačkou scedíme, necháme vychladnúť
a zašľaháme k žĺtkom. Pozberáme penu, krém nalejeme do formičiek a tie uložíme na plech
s vodou a papierom na pečenie. Pečieme cca 1 hodinu pri 120 stupňoch. Hotový krém
posypeme hnedým cukrom a flambujeme. Ozdobíme plátkami pomaranča.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 16. 02. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu