Ingrediencie
- 4 vajcia
- 150 g kryštálového cukru
- 753 g živočíšnej smotany
- 1 vanilkový lusk
- na tekutý karamel :
- 250 g cukru
- 250 g živočíšnej smotany
- na linzertovú kocku:
- 230 g masla
- 230 g hnedého cukru
- 2 g soli
- 285 g mandľovej múky
- 252 g hladkej múky
- na toffee karamel:
- 162 g mlieka
- 1 vanilkový lusk
- 216 g kryštálového cukru
- 80 g glukózy
- 216 g kryštálového cukru
- 110 g masla
- 2 g soli
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Creme brulée / pečený v rúre
Smotanu, cukor a vanilkový lusk dáme variť, po chvíľke odoberieme trošku z hmoty do druhej misky a pridáme žĺtky, ktoré premiešame a nalejeme naspäť k zohrievajúcej sa hmote. Takto spolu to privedieme k 85 stupňom, nie viac . Hmota musí byť hladká, lesklá, homogénna .
Pripravenú hmotu nalejeme do sklenených pohárikov, ktoré dáme na plech s vodou a vo vodnom kúpeli pečieme pri teplote 100 stupňov približne pol hodinku .
Zo surovín na tekutý karamel si upálime cukor a keď je pekne rozpustený, zalejeme ho nameranou smotanou a spolu prevaríme .
Zo surovín na linzertovú kocku si pripravíme cesto tým spôsobom, že si všetky suroviny spolu zmiesime, vyváľame na hrúbku asi 0,5 mm a vykrajujeme malé kocky, ktoré dáme na plech a pečieme pri teplote 160 stupňov asi 10 minút .
Suroviny na toffee karamel – mlieko, vanilkový lusk, cukor a glukózu privedieme do varu a odstavíme. Medzitým upálime 216 g cukru, soľ , 110 g masla , spolu dobre premiešame a pri 90 stupňoch do tejto masy vlejeme uvarenú masu z mlieka . Spolu dobre premiešame a vylejeme na silikónovú podložku, kde to necháme stuhnúť.
Dohotovenie : Vychladnuté upečené creme brulée zalejeme tekutým karamelom, naaranžujme linzertové kocky a nalámeme toffe karamel.
Šéfkuchár: Tomáš Olajoš | Recept z epizódy: 21. 02. 2016
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 150 g kryštálového cukru
- 753 g živočíšnej smotany
- 1 vanilkový lusk
- na tekutý karamel :
- 250 g cukru
- 250 g živočíšnej smotany
- na linzertovú kocku:
- 230 g masla
- 230 g hnedého cukru
- 2 g soli
- 285 g mandľovej múky
- 252 g hladkej múky
- na toffee karamel:
- 162 g mlieka
- 1 vanilkový lusk
- 216 g kryštálového cukru
- 80 g glukózy
- 216 g kryštálového cukru
- 110 g masla
- 2 g soli
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame