Čokoládový trojuholník s ovocím - Tajomstvo mojej kuchyne

Čokoládový trojuholník s ovocím

Maspoma

Vajíčka  oddelíme, žĺtky vyšľaháme s cukrom a palmarinom, pridáme vodu, rozpustenú čokoládu a premiešame. Ďalej pridáme kakao, premiešame a múku s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Znova zľahka premiešame, cesto rozdelíme  na dve polovice , nalejeme do pripravených tortových foriem a pečieme pri 170-180°C približne  20 minút. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť.

Na plnku nad parou vymiešame cukor  a smotanu , necháme rozpustiť, pridáme kakao a premiešame. Ďalej pridáme čokoládu a necháme roztopiť a po vychladnutí zašľaháme maslo.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Z vody, cukru a rumu uveríme sirup, polejeme ním korpusy, ktoré  potrieme džemom, naplníme plnkou a kúskami jahôd. Koláč rozkrájame na trojuholníky, potrieme plnkou aj z vonkajšej strany a obalíme ich marcipánom, ozdobíme ovocím, čokoládovou ozdobou a lístkami mäty.

Maspoma

Šéfkuchár: Matej Mrva | Recept z epizódy: 25. 11. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu