Ingrediencie
- na korpus:
- 250 g kryštálového cukru
- 6 vajíčok
- 100 ml vody
- 100 g čokolády na varenie
- 2 PL kakaa
- 100 g palmarinu
- 250 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- na plnku:
- 3 PL kryštálového cukru
- 3 PL smotany 33%
- 200 g čokolády na varenie
- 2 PL kakaa
- 250 g masla
- na sirup na poliatie korpusov:
- 200 ml vody
- 4 PL cukru
- 100 ml rumu
- +
- ríbezľový džem
- ovocie (čučoriedky, maliny, ríbezle, jahody)
- marcipán
- lístky mäty
- čokoládové ozdoby
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čokoládový trojuholník s ovocím
Vajíčka oddelíme, žĺtky vyšľaháme s cukrom a palmarinom, pridáme vodu, rozpustenú čokoládu a premiešame. Ďalej pridáme kakao, premiešame a múku s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Znova zľahka premiešame, cesto rozdelíme na dve polovice , nalejeme do pripravených tortových foriem a pečieme pri 170-180°C približne 20 minút. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť.
Na plnku nad parou vymiešame cukor a smotanu , necháme rozpustiť, pridáme kakao a premiešame. Ďalej pridáme čokoládu a necháme roztopiť a po vychladnutí zašľaháme maslo.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Z vody, cukru a rumu uveríme sirup, polejeme ním korpusy, ktoré potrieme džemom, naplníme plnkou a kúskami jahôd. Koláč rozkrájame na trojuholníky, potrieme plnkou aj z vonkajšej strany a obalíme ich marcipánom, ozdobíme ovocím, čokoládovou ozdobou a lístkami mäty.
Šéfkuchár: Matej Mrva | Recept z epizódy: 25. 11. 2018
Ingrediencie
- na korpus:
- 250 g kryštálového cukru
- 6 vajíčok
- 100 ml vody
- 100 g čokolády na varenie
- 2 PL kakaa
- 100 g palmarinu
- 250 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- na plnku:
- 3 PL kryštálového cukru
- 3 PL smotany 33%
- 200 g čokolády na varenie
- 2 PL kakaa
- 250 g masla
- na sirup na poliatie korpusov:
- 200 ml vody
- 4 PL cukru
- 100 ml rumu
- +
- ríbezľový džem
- ovocie (čučoriedky, maliny, ríbezle, jahody)
- marcipán
- lístky mäty
- čokoládové ozdoby
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame