Ingrediencie
- 300 g tmavej čokolády,
- 250 ml šľahačky,
- 3 ks plátkovej želatíny,
- 2 zrelé mangá,
- 2 vaječné bielky,
- 1 citrón,
- 2-3 PL práškového cukru,
- rebarbora,
- 2 PL kryštálového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čokoládové vajce plnené penou z manga na rebarborovom ragout
Mango ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme práškový cukor a rozmixujeme. Plátky želatíny namočíme do studenej vody, necháme zmäknúť, na sporáku rozpustíme a zmiešame s mangovým pyré. Keď začne hmota tuhnúť, pridáme tuhý bielkový sneh a vyšľahanú šľahačku. V chladničke necháme stuhnúť. Rebarboru očistíme , nakrájame, pridáme kryštálový cukor , trochu vody a uvaríme. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli , schladíme na 25 stupňov a potom znova prihrejeme cca na 30 stupňov. Nafúkame balónik , zviažeme a namočíme ho v čokoláde. Dáme na papier na pečenie a necháme stuhnúť. Potom balónik odstránime a vzniknuté vajíčko plníme mangovým pyré a ozdobíme rebarborovým ragout.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 31. 03. 2013
Ingrediencie
- 300 g tmavej čokolády,
- 250 ml šľahačky,
- 3 ks plátkovej želatíny,
- 2 zrelé mangá,
- 2 vaječné bielky,
- 1 citrón,
- 2-3 PL práškového cukru,
- rebarbora,
- 2 PL kryštálového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame