Ingrediencie
- na cesto:
- 180 g hladkej múky,
- 3 PL kakaa,
- 100 g cukru,
- 1 vajce,
- 125 g masla,
- štipka soli
- na plnku:
- 3 bal. extra tmavej polevy Dr. Oetker,
- 400 ml smotany na šľahanie,
- 50 g zmäknutého masla,
- 50 g cukru,
- 1 bal. vanilínového cukru,
- 1 vajce,
- 1 bielok
- na dozdobenie:
- 4 kiwi,
- 250 g očistených jahôd,
- 1 číre tortové želé Dr.Oetker,
- 250 ml vody,
- 2 PL cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čokoládové pokušenie s jahodami a kiwi
V mise zmiešame múku s kakaom, cukrom a štipkou soli, pridáme vajce, maslo a ručne vypracujeme cesto. Z cesta urobíme valček, kt. rozdelíme na 12 dielov. Z každého dielu vytvoríme koliesko, ktoré vložíme do vymastenej formy na muffiny a pritlačíme ku dnu a po stenách. Na prípravu plnky nalámeme do hrnčeka polevy a prilejeme smotanu. Za stáleho miešania zohrievame, kým sa poleva nerozpustí. Necháme vychladnúť. V mise ručným šľahačom vymiešame maslo s cukrom a vanilínovým cukrom dohladka. Postupne zašľaháme vajce a nevyšľahaný bielok a pomaly aj vychladnutú polevu. Náplň nalejeme na cesto a pečieme pri 180 stupňoch asi 35 minút. Na vychladnuté muffiny naukladáme ovocie a zalejeme tortovým želé, pripraveným podľa návodu. Necháme stuhnúť.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 26. 04. 2015
Ingrediencie
- na cesto:
- 180 g hladkej múky,
- 3 PL kakaa,
- 100 g cukru,
- 1 vajce,
- 125 g masla,
- štipka soli
- na plnku:
- 3 bal. extra tmavej polevy Dr. Oetker,
- 400 ml smotany na šľahanie,
- 50 g zmäknutého masla,
- 50 g cukru,
- 1 bal. vanilínového cukru,
- 1 vajce,
- 1 bielok
- na dozdobenie:
- 4 kiwi,
- 250 g očistených jahôd,
- 1 číre tortové želé Dr.Oetker,
- 250 ml vody,
- 2 PL cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame