Čoko torta bez múky s kokosovým krémom a jahodovým topingom - Tajomstvo mojej kuchyne

Čoko torta bez múky s kokosovým krémom a jahodovým topingom

Maspoma

Rúru predhrejeme na 150 stupňov Celzia.  Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom a necháme 5 minút vychladnúť. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do peny a žĺtky  vidličkou spolu s 1 PL medu rozšľaháme. Pomaly do rozpustenej čokolády pridávame rozšľahané žĺtky, vyšľahaný sneh, kôru z citróna a 1 PL medu. Všetko spolu poriadne premiešame. Do vymastenej tortovej formy nalejeme čokoládovú zmes a dáme piecť asi na 45 až 55 minút, alebo kým sa nezačnú okraje odlepovať.

Krém: Mascarpone vylejeme do väčšej misy, pridáme tvaroh, kokos a  med. Všetko dobre premiešame.

Toping:  Jahody chvíľku povaríme a rozmixujeme ponorným mixérom na kašu. Ochutíme medom, chia semienkami a necháme vychladnúť.

Na vychladnutý korpus navrstvíme krém a polejeme jahodovým topingom. Dozdobíme čučoriedkami a jahodami.

Maspoma

Šéfkuchár: Diana HôChí | Recept z epizódy: 23. 06. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu