Ingrediencie
- na čokoládový korpus:
- 240 g kvalitnej horkej čokolády
- 200 g kokosového oleja (príp. kvalitného masla)
- 6 vajec
- kôra z 1 BIO citróna
- 2 PL domáceho medu (prípadne podľa chuti)
- na krém:
- 250 g mascarpone
- 250 g tvarohu
- 3 PL strúhaného kokosu
- 1 PL medu
- na jahodový toping:
- 2 šálky jahôd
- 1 PL domáceho medu
- 2 ČL chia semienok
- +
- na dozdobenie čučoriedky a jahody
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čoko torta bez múky s kokosovým krémom a jahodovým topingom
Rúru predhrejeme na 150 stupňov Celzia. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom a necháme 5 minút vychladnúť. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do peny a žĺtky vidličkou spolu s 1 PL medu rozšľaháme. Pomaly do rozpustenej čokolády pridávame rozšľahané žĺtky, vyšľahaný sneh, kôru z citróna a 1 PL medu. Všetko spolu poriadne premiešame. Do vymastenej tortovej formy nalejeme čokoládovú zmes a dáme piecť asi na 45 až 55 minút, alebo kým sa nezačnú okraje odlepovať.
Krém: Mascarpone vylejeme do väčšej misy, pridáme tvaroh, kokos a med. Všetko dobre premiešame.
Toping: Jahody chvíľku povaríme a rozmixujeme ponorným mixérom na kašu. Ochutíme medom, chia semienkami a necháme vychladnúť.
Na vychladnutý korpus navrstvíme krém a polejeme jahodovým topingom. Dozdobíme čučoriedkami a jahodami.
Šéfkuchár: Diana HôChí | Recept z epizódy: 23. 06. 2019
Ingrediencie
- na čokoládový korpus:
- 240 g kvalitnej horkej čokolády
- 200 g kokosového oleja (príp. kvalitného masla)
- 6 vajec
- kôra z 1 BIO citróna
- 2 PL domáceho medu (prípadne podľa chuti)
- na krém:
- 250 g mascarpone
- 250 g tvarohu
- 3 PL strúhaného kokosu
- 1 PL medu
- na jahodový toping:
- 2 šálky jahôd
- 1 PL domáceho medu
- 2 ČL chia semienok
- +
- na dozdobenie čučoriedky a jahody
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame