Citrónovo-syrový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Citrónovo-syrový koláč

Maspoma

Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a zvonka obalíme alobalom. Mandle najskôr vložíme do rúry a necháme 5 minút sušiť, aby sme zvýraznili ich chuť, potom ich spolu s cukrom rozmixujeme v mixéri. Do ktorého pridáme aj ostatne suroviny a najemno rozmixujeme. Hmotu vylejeme do tortovej formy a uložíme do chladničky. Zmixujeme citrónovú kôru s cukrom, v inej miske vymiešame mäkký syr, pridáme citrónovú kôru, šťavu, mascarpone a dobre premiešame. Postupne pridávame po jednom vajcia. Zmes vylejeme do formy a pečieme v rúre jednu hodinu pokiaľ sa na okrajoch plnky vytvorí chrumkavá kôrka a vnútorna plnka sa pri potrasení jemne kolíše. Pri izbovej teplote necháme vychladnúť a na noc prikryté vložíme do chladničky. Na druhý deň ozdobíme lesným ovocím a posypeme práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Liz Mc Grath | Recept z epizódy: 01. 07. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu