Ingrediencie
- lesné ovocie (jahody, čučoriedky, maliny a pod..)
- na cesto:
- 1 šálka mandlí,
- 100 g čokolády na varenie,
- 2 a1/2 KL hnedého cukru,
- 2 - 3 PL holandského kakaa,
- na plnku:
- kôra z 3 citrónov,
- šťava z 3 citrónov,
- 1 a 1/3 hrnčeka kryštálového cukru,
- 1135 g mäkkého čerstvého syru,
- 2 veľké vajcia,
- 250 g mascarpone ,
- Pozor: suroviny na plnku musia mat izbovú teplotu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Citrónovo-syrový koláč
Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a zvonka obalíme alobalom. Mandle najskôr vložíme do rúry a necháme 5 minút sušiť, aby sme zvýraznili ich chuť, potom ich spolu s cukrom rozmixujeme v mixéri. Do ktorého pridáme aj ostatne suroviny a najemno rozmixujeme. Hmotu vylejeme do tortovej formy a uložíme do chladničky. Zmixujeme citrónovú kôru s cukrom, v inej miske vymiešame mäkký syr, pridáme citrónovú kôru, šťavu, mascarpone a dobre premiešame. Postupne pridávame po jednom vajcia. Zmes vylejeme do formy a pečieme v rúre jednu hodinu pokiaľ sa na okrajoch plnky vytvorí chrumkavá kôrka a vnútorna plnka sa pri potrasení jemne kolíše. Pri izbovej teplote necháme vychladnúť a na noc prikryté vložíme do chladničky. Na druhý deň ozdobíme lesným ovocím a posypeme práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Liz Mc Grath | Recept z epizódy: 01. 07. 2012
Ingrediencie
- lesné ovocie (jahody, čučoriedky, maliny a pod..)
- na cesto:
- 1 šálka mandlí,
- 100 g čokolády na varenie,
- 2 a1/2 KL hnedého cukru,
- 2 - 3 PL holandského kakaa,
- na plnku:
- kôra z 3 citrónov,
- šťava z 3 citrónov,
- 1 a 1/3 hrnčeka kryštálového cukru,
- 1135 g mäkkého čerstvého syru,
- 2 veľké vajcia,
- 250 g mascarpone ,
- Pozor: suroviny na plnku musia mat izbovú teplotu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame