Chrumkavý karamel s mandľami - Tajomstvo mojej kuchyne

Chrumkavý karamel s mandľami

Maspoma

Postup: Cukor pomaly roztopíme v panvici na krásny hnedý karamel, pomaly miešame na jemnom ohni. Potom karamel vylejeme na plech s papierom na pečenie, rozotrieme po celej ploche a necháme vychladnúť .
Po vychladnutí stvrdnutý karamel rozmixujeme na prach spolu s mandľami a túto zmes potom na tenké ( cca 2 mm) vrstvy vsypeme do formičiek a dáme do rúry na 1-2 minútky pri teplote 180 stupňov. Sledujeme, kedy sa karamel uvoľni a začne sa topiť, hneď ho vyberieme a necháme opäť vytuhnúť. Jablká očistíme, nakrájame na kocky 0,5 cm a restujeme na masle spolu s cukrom, badiánom a škoricou, podlievame vodou, pokiaľ nie sú jablká mäkké a všetka voda sa neodparí.
Pripravíme omáčku šodó vo vodnom kúpeli: oddelíme žĺtky a v miske spolu so šampanským a 1 PL cukru miešame nad parou, kým sa šampanské neodparí a nevidíme tekutinu. Omáčka by mala byť krásnej penistej a krémovej konzistencie, treba dávať pozor, aby sa vajíčka nezrazili. Následne naukladáme vrstvy a prekladáme striedavo jablkovým kompótom .

Maspoma

Šéfkuchár: Jozef Riska | Recept z epizódy: 12. 02. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu