Ingrediencie
- 300 g kryštálového cukru
- 200 g mandlí
- 4 jablká
- 100 g masla
- 100 ml šampanského
- 1 badián
- 1 škorica
- 4 vajcia
- 100 g cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Chrumkavý karamel s mandľami
Postup: Cukor pomaly roztopíme v panvici na krásny hnedý karamel, pomaly miešame na jemnom ohni. Potom karamel vylejeme na plech s papierom na pečenie, rozotrieme po celej ploche a necháme vychladnúť .
Po vychladnutí stvrdnutý karamel rozmixujeme na prach spolu s mandľami a túto zmes potom na tenké ( cca 2 mm) vrstvy vsypeme do formičiek a dáme do rúry na 1-2 minútky pri teplote 180 stupňov. Sledujeme, kedy sa karamel uvoľni a začne sa topiť, hneď ho vyberieme a necháme opäť vytuhnúť. Jablká očistíme, nakrájame na kocky 0,5 cm a restujeme na masle spolu s cukrom, badiánom a škoricou, podlievame vodou, pokiaľ nie sú jablká mäkké a všetka voda sa neodparí.
Pripravíme omáčku šodó vo vodnom kúpeli: oddelíme žĺtky a v miske spolu so šampanským a 1 PL cukru miešame nad parou, kým sa šampanské neodparí a nevidíme tekutinu. Omáčka by mala byť krásnej penistej a krémovej konzistencie, treba dávať pozor, aby sa vajíčka nezrazili. Následne naukladáme vrstvy a prekladáme striedavo jablkovým kompótom .
Šéfkuchár: Jozef Riska | Recept z epizódy: 12. 02. 2017
Ingrediencie
- 300 g kryštálového cukru
- 200 g mandlí
- 4 jablká
- 100 g masla
- 100 ml šampanského
- 1 badián
- 1 škorica
- 4 vajcia
- 100 g cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame