Ingrediencie
- 250 g kakaových maslových sušienok
- štipka mletej škorice
- 50 g masla
- 2 žĺtky
- 25 g práškového cukru
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 1 KL citrónovej kôry
- 1 KL citrónovej šťavy
- 200 g plnotučného tvarohu
- 100 g cream cheese (Philadelphia)
- 1 KL škrobu
- 100 ml javorového sirupu
- trochu šťavy zo zázvoru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cheesecake poháre s javorovým sirupom
Sušienky nalámeme do mixéra, pridáme škoricu a rozmixujeme. Potom pridáme maslo a spracujeme na sušienkovú hmotu, ktorú rozdelíme do štyroch pohárikov na džem alebo paštéty a vložíme do rúry predhriatej na 160 stupňov. Pečieme asi 10 minút. Medzitým vyšľaháme žĺtky s cukrom, vanilínovým cukrom, citrónovou kôrou a šťavou. Do zmesi vmiešame tvaroh a cream cheese. Dôkladne zašľaháme aj škrob. Tvarohovú hmotu rozdelíme do pohárikov s predpečeným sušienkovým základom a vrátime do rúry, teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme 40 minút. Hotové necháme vychladnúť. Javorový sirup so šťavou zo zázvoru dáme do kastrólika a zahrejeme. Cheesecake v pohárikoch polejeme javorovým sirupom a poprášime škoricou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 14. 02. 2016
Ingrediencie
- 250 g kakaových maslových sušienok
- štipka mletej škorice
- 50 g masla
- 2 žĺtky
- 25 g práškového cukru
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 1 KL citrónovej kôry
- 1 KL citrónovej šťavy
- 200 g plnotučného tvarohu
- 100 g cream cheese (Philadelphia)
- 1 KL škrobu
- 100 ml javorového sirupu
- trochu šťavy zo zázvoru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame