Ingrediencie
- 100 g kryštálového cukru
- 3 väčšie vajcia
- 150 g bezlepkovej múky
- 350 g horkej čokolády (aspoň 54 %)
- 100 g masla
- hrsť nasekaných vlašských orechov
- maliny na dozdobenie
- štipka soli
- + na karamel
- 3 PL kryštálového cukru
- 1 PL masla
- asi 100 ml smotany
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Brownies s karamelom
Nad parou roztopíme horkú čokoládu s maslom. Odstavíme a necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme vajcia s cukrom a štipkou soli, aby vznikla nadýchaná bledá pena. Potom do nej zľahka, ale dôkladne, vmiešame múku a nakoniec roztopenú čokoládu. Nalejeme do hranatého plechu (20×25 cm), ktorý vystelieme papierom na pečenie alebo alobalom. Posypeme orechmi a pečieme v rúre vyhriatej na 160-170 stupňov Celzia asi 20-25 minút.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Na karamelovú polevu na panvici skaramelizujeme cukor, pridáme trocha masla a smotany. Mierne vychladnutý nakrájaný koláč polejeme karamelom a môžeme dozdobiť malinami.
Šéfkuchár: Ján Kozlík | Recept z epizódy: 21. 01. 2019
Ingrediencie
- 100 g kryštálového cukru
- 3 väčšie vajcia
- 150 g bezlepkovej múky
- 350 g horkej čokolády (aspoň 54 %)
- 100 g masla
- hrsť nasekaných vlašských orechov
- maliny na dozdobenie
- štipka soli
- + na karamel
- 3 PL kryštálového cukru
- 1 PL masla
- asi 100 ml smotany
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame