Brownies s karamelom - Tajomstvo mojej kuchyne

Brownies s karamelom

Maspoma

Nad parou roztopíme horkú čokoládu s maslom. Odstavíme a necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme vajcia s cukrom a štipkou soli,  aby vznikla nadýchaná bledá pena. Potom do nej zľahka, ale dôkladne, vmiešame múku a nakoniec roztopenú čokoládu. Nalejeme do hranatého plechu (20×25 cm), ktorý vystelieme papierom na pečenie alebo alobalom. Posypeme orechmi a pečieme v rúre vyhriatej na 160-170 stupňov Celzia asi 20-25 minút.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Na karamelovú polevu na panvici  skaramelizujeme cukor, pridáme trocha masla a smotany. Mierne vychladnutý nakrájaný koláč polejeme karamelom a môžeme dozdobiť malinami.

Maspoma

Šéfkuchár: Ján Kozlík | Recept z epizódy: 21. 01. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu