Biskupský chlebík s malinovou polevou - Tajomstvo mojej kuchyne

Biskupský chlebík s malinovou polevou

Maspoma

Do väčšej misky dáme práškový cukor, bravčovú masť, vajíčka  a všetko spolu vymiešame do peny. Pridáme slivkový lekvár, kakao, škoricu, orechy a hrozienka a znova premiešame. Nakoniec prisypeme múku, sódu bikarbónu a prilejeme mlieko. Všetko dobre zamiešame. Celú zmes vylejeme a rozotrieme na vymastený plech alebo na plech s papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 250 stupňov Celzia asi 15-20 minút. Necháme vychladnúť. Pripravíme čokoládovú polevu a to tak, že nad parou rozpustíme horkú čokoládu s trochou masla a pridáme smotanu na šľahanie. Po vychladnutí celý koláč potrieme vrstvou malinového džemu, zalejeme čokoládovou polevou a posypeme nastrúhanou čokoládou.

Na malinovú polevu v hrnci skaramelizujeme kryštálový cukor, zalejeme brandy alebo červeným vínom a po zredukovaní vysypeme do hrnca balíček mrazených malín. Miešame len zľahka. Po získaní kompaktnej hmoty pridáme asi 100 ml vody, v ktorej rozpustíme 2 ČL škrobu a miešame do mierneho zhustnutia.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Koláč servírujeme jemne preliaty teplou malinovou polevou.

Maspoma

Šéfkuchár: Anna Ghannamová | Recept z epizódy: 06. 05. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu