Ingrediencie
- na biskupsky chlebík:
- 250 g práškového cukru
- 100 g bravčovej masti
- 2 vajcia
- 2 PL slivkového lekváru
- 1 PL kakaa
- 1 KL menšia škorice
- 2 hrste posekaných orechov
- 100 g hrozienok
- 1 šálka mlieka
- 250 g hrubej múky
- 1 KV sódy bikarbóny
- malinový džem
- 150g horkej čokolády
- 1 PL masla
- 50 ml smotany na šľahanie
- na malinovú polevu:
- 1-2 PL kryštálového cukru
- 100 ml brandy alebo červeného vína
- 1 bal. mrazených malín
- 2 ČL zemiakového škrobu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Biskupský chlebík s malinovou polevou
Do väčšej misky dáme práškový cukor, bravčovú masť, vajíčka a všetko spolu vymiešame do peny. Pridáme slivkový lekvár, kakao, škoricu, orechy a hrozienka a znova premiešame. Nakoniec prisypeme múku, sódu bikarbónu a prilejeme mlieko. Všetko dobre zamiešame. Celú zmes vylejeme a rozotrieme na vymastený plech alebo na plech s papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 250 stupňov Celzia asi 15-20 minút. Necháme vychladnúť. Pripravíme čokoládovú polevu a to tak, že nad parou rozpustíme horkú čokoládu s trochou masla a pridáme smotanu na šľahanie. Po vychladnutí celý koláč potrieme vrstvou malinového džemu, zalejeme čokoládovou polevou a posypeme nastrúhanou čokoládou.
Na malinovú polevu v hrnci skaramelizujeme kryštálový cukor, zalejeme brandy alebo červeným vínom a po zredukovaní vysypeme do hrnca balíček mrazených malín. Miešame len zľahka. Po získaní kompaktnej hmoty pridáme asi 100 ml vody, v ktorej rozpustíme 2 ČL škrobu a miešame do mierneho zhustnutia.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Koláč servírujeme jemne preliaty teplou malinovou polevou.
Šéfkuchár: Anna Ghannamová | Recept z epizódy: 06. 05. 2018
Ingrediencie
- na biskupsky chlebík:
- 250 g práškového cukru
- 100 g bravčovej masti
- 2 vajcia
- 2 PL slivkového lekváru
- 1 PL kakaa
- 1 KL menšia škorice
- 2 hrste posekaných orechov
- 100 g hrozienok
- 1 šálka mlieka
- 250 g hrubej múky
- 1 KV sódy bikarbóny
- malinový džem
- 150g horkej čokolády
- 1 PL masla
- 50 ml smotany na šľahanie
- na malinovú polevu:
- 1-2 PL kryštálového cukru
- 100 ml brandy alebo červeného vína
- 1 bal. mrazených malín
- 2 ČL zemiakového škrobu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame