Ingrediencie
- 250 g keksov
- 80 g masla + maslo na vytretie formy
- 200 g hnedého trstinového cukru
- 1000 g tvarohu
- 4 vajcia
- 1 vanilkový cukor, alebo pár kvapiek vanilkového extraktu
- 1 veľké bal. (cca500g) lieskovo-orieškového krému (Nutella)
- 175 ml smotany na šľahanie (do cesta)
- 2 PL smotany na šľahanie do plnky
- 80 ml smotany na šľahanie do polevy
- 1 PL kukuričného škrobu
- ozdoby podľa vkusu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bibianin cheesecake
Postup: Keksíky pomrvíme , resp. pomixujem ich . Maslo roztopíme a pomiešame s pomliaždenými keksíkmi. Zmes dáme do formy, uhladíme lyžičkou a dáme piecť na 15 minút do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia .
Tvaroh rozmixujeme postupne so smotanou na šľahanie, hnedým cukrom, 1 PL kukuričného škrobu, pridáme vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor, vajíčka a pomiešame. Odlejeme a odložíme si 1/3 do samostatnej misky. Do 2/3 pridáme približne cca 300 g lieskovo-orieškového krému , 2 PL smotany na šľahanie a pomixujeme. Zatiaľ sa nám dopiekli keksíky a necháme ich trochu vychladnúť . Potom nalejeme a uhladíme na keksíky krémovú časť (2/3) . Zvyšnú 1/3 nalejeme na vrch a uhladíme . Dáme piecť do predhriatej rúry na 150 stupňov Celzia na približne 45-50 minút. Kým sa koláč pečie, pripravíme polevu z lieskovo-orieškového krému a smotany: Malý hrnček s 80 ml smotany na šľahanie dáme trochu zohriať, potom pridáme 190 g lieskovo-orieškového krému . Keď sa koláč dopečie, necháme ho vychladnúť , polejeme polevou a dáme na noc do chladničky.
Šéfkuchár: Bibiana Ondrejková | Recept z epizódy: 04. 12. 2016
Ingrediencie
- 250 g keksov
- 80 g masla + maslo na vytretie formy
- 200 g hnedého trstinového cukru
- 1000 g tvarohu
- 4 vajcia
- 1 vanilkový cukor, alebo pár kvapiek vanilkového extraktu
- 1 veľké bal. (cca500g) lieskovo-orieškového krému (Nutella)
- 175 ml smotany na šľahanie (do cesta)
- 2 PL smotany na šľahanie do plnky
- 80 ml smotany na šľahanie do polevy
- 1 PL kukuričného škrobu
- ozdoby podľa vkusu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame