Ingrediencie
- 125 ml vody
- 75 g tuku na pečenie
- 75 g múky Farina
- 3 vajcia
- na plnku:
- 500 ml mliek
- 1,5 balíčka vanilkového pudingu
- 2,5 PL kryštálového cukru
- 1 cukor vanilkový
- ½ smotany na šľahanie
- na polevu:
- 2 PL kryštálového cukru
- 8 PL práškového cukru
- klasické mlieko (podľa potreby)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bezlepkové veterníčky
Dáme uvariť vodu s tukom na pečenie, pridáme múku a miešame až kým sa na dne hrnca neurobí povlak. Stiahneme z ohňa a do teplého pudingu zašľaháme vajíčka postupne po jednom. Povrch musí byť lesklý. Hmotu vlejeme do vrecka a striekame na plech vystlaný papierom na pečenie. Tvarujeme buchtičky, ktoré je treba pofŕkať studenou vodou, aby menej praskali. Vložíme ich do rúry a pečieme pri 200 stupňoch asi na 25 až 30 min. Z mlieka, pudingu, cukru a vanilkového cukru uvaríme puding. Pre urýchlenie ho môžeme ochladiť v umývadle so studenou vodou. Do studeného zamiešame šľahačkovú smotanu.
Kryštálový cukor skaramelizujeme, zalejeme ho mliekom a ešte teplý zamiešame do práškového cukru.
Šéfkuchár: Pavlovičová Katarína | Recept z epizódy: 24. 04. 2016
Ingrediencie
- 125 ml vody
- 75 g tuku na pečenie
- 75 g múky Farina
- 3 vajcia
- na plnku:
- 500 ml mliek
- 1,5 balíčka vanilkového pudingu
- 2,5 PL kryštálového cukru
- 1 cukor vanilkový
- ½ smotany na šľahanie
- na polevu:
- 2 PL kryštálového cukru
- 8 PL práškového cukru
- klasické mlieko (podľa potreby)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame