Bezlepkové veterníčky - Tajomstvo mojej kuchyne

Bezlepkové veterníčky

Maspoma

Dáme uvariť vodu s tukom na pečenie, pridáme múku a miešame až kým sa na dne hrnca neurobí povlak. Stiahneme z ohňa a do teplého pudingu zašľaháme vajíčka postupne po jednom. Povrch musí byť lesklý. Hmotu vlejeme do vrecka a striekame na plech vystlaný papierom na pečenie. Tvarujeme buchtičky, ktoré je treba pofŕkať studenou vodou, aby menej praskali. Vložíme  ich do rúry  a pečieme pri  200 stupňoch asi na 25 až 30 min. Z mlieka, pudingu, cukru a vanilkového cukru uvaríme  puding. Pre urýchlenie ho môžeme ochladiť v umývadle so studenou vodou. Do studeného zamiešame šľahačkovú smotanu.

Kryštálový cukor skaramelizujeme,  zalejeme ho mliekom a ešte teplý zamiešame do práškového cukru.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavlovičová Katarína | Recept z epizódy: 24. 04. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu