Bezlepkové tiramisu Laca a Gabiky Lučeničovcov - Tajomstvo mojej kuchyne

Bezlepkové tiramisu Laca a Gabiky Lučeničovcov

Maspoma

Žĺtky a cukor vyšľaháme na hladkú, hustú penu, pomaly primiešame mascarpone a dôkladne miešame vareškou, až kým nevznikne hladký krém. Na dno nádoby poukladáme vrstvu bezlepkových piškót, ktoré sme predtým rýchlo namočili v silnej káve s amarettom a nahladko rozotrieme polovicu krému. Rozložíme druhú vrstvu piškót, rozotrieme ďalšiu vrstvu krému, uhladíme a dáme do chladničky. Povrch stuhnutého tiramisu posypeme podľa chuti napríklad strúhanou čokoládou a najemno zomletou kávou.

Postup na prípravu piškót:
Z vaječných bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky s vodou vyšľaháme na penu a vmiešame vanilkový puding. Obidve hmoty zmiešame a zľahka pridáme múku. Na plechu vyloženým papierom na pečenie vyformujeme piškóty. Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200°C.

Maspoma

Šéfkuchár: Laco a Gabika Lučeničovci | Recept z epizódy: 14. 03. 2010

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu