Bezlepkové šišky - Tajomstvo mojej kuchyne

Bezlepkové šišky

Maspoma

Na kvások zohrejeme mlieko, pridáme droždie, cukor, jemne premiešame, prikryjeme a necháme 10-15 minút vykysnúť.

Múku, maslo,  vajce a štipku soli premiešame v kuchynskom robote, potom pridáme kvások a  dobre vymiešame. Cesto ešte ručne vypracujeme, vyvaľkáme (asi na 2 cm) a vykrajujeme kolieska (do niektorých spravíme dierku). Môžeme urobiť aj plnené šišky a to tak, že koliesko potrieme lieskovo orieškovým krémom, alebo džemom a na vrch priložíme druhé . Znovu vykrojíme formičkou, aby sme dostali pekný kruhový tvar. Šišky necháme ešte chvíľu vykysnúť a vyprážame v horúcom oleji do zlatista. Počas vyprážania šišky obraciame. Hotové uložíme na plech s papierom , aby sme šišky zbavili prebytočného oleja. Na vrch  šišiek dáme džem a posypeme práškovým cukrom alebo ich namáčame do čokoládovej polevy, ktorú sme pripravili z čokolády rozpustenej spolu s maslom. Plnené šišky dozdobíme čokoládovou polevou.

Maspoma

Šéfkuchár: Alžbeta Švorcová | Recept z epizódy: 16. 01. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu