Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g bezlepkovej múky Adveni - bezlepková zmes na prípravu kysnutého cesta
- 40 g rozpusteného masla
- 1 vajce
- štipka soli
- na kvások:
- 1 PL kryštálového cukru,
- 175 ml 3,5% mlieka
- 1 kocka droždia
- na čokoládovú polevu:
- 1 čokoláda
- maslo
- +
- olej
- práškový cukor (na posypanie)
- lieskovo orieškový krém (na plnku)
- džem napr. slivkový
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bezlepkové šišky
Na kvások zohrejeme mlieko, pridáme droždie, cukor, jemne premiešame, prikryjeme a necháme 10-15 minút vykysnúť.
Múku, maslo, vajce a štipku soli premiešame v kuchynskom robote, potom pridáme kvások a dobre vymiešame. Cesto ešte ručne vypracujeme, vyvaľkáme (asi na 2 cm) a vykrajujeme kolieska (do niektorých spravíme dierku). Môžeme urobiť aj plnené šišky a to tak, že koliesko potrieme lieskovo orieškovým krémom, alebo džemom a na vrch priložíme druhé . Znovu vykrojíme formičkou, aby sme dostali pekný kruhový tvar. Šišky necháme ešte chvíľu vykysnúť a vyprážame v horúcom oleji do zlatista. Počas vyprážania šišky obraciame. Hotové uložíme na plech s papierom , aby sme šišky zbavili prebytočného oleja. Na vrch šišiek dáme džem a posypeme práškovým cukrom alebo ich namáčame do čokoládovej polevy, ktorú sme pripravili z čokolády rozpustenej spolu s maslom. Plnené šišky dozdobíme čokoládovou polevou.
Šéfkuchár: Alžbeta Švorcová | Recept z epizódy: 16. 01. 2022
Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g bezlepkovej múky Adveni - bezlepková zmes na prípravu kysnutého cesta
- 40 g rozpusteného masla
- 1 vajce
- štipka soli
- na kvások:
- 1 PL kryštálového cukru,
- 175 ml 3,5% mlieka
- 1 kocka droždia
- na čokoládovú polevu:
- 1 čokoláda
- maslo
- +
- olej
- práškový cukor (na posypanie)
- lieskovo orieškový krém (na plnku)
- džem napr. slivkový
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame