Ingrediencie
- na korpus:
- 5 žĺtkov,
- 250 g kryštálového cukru,
- 10 PL vlažnej vody,
- 250 g polohrubej múky,
- 5 bielkov,
- 1 prášok do pečiva s vínnym kameňom,
- 50 g Palmarínu,
- na plnku:
- 400 ml mlieka,
- 1 Zlatý klas,
- ½ vanilkového pudingu dr. Oetker,
- 100 g kryštálového cukru,
- 250 g masla,
- 100 g práškového cukru,
- 100 ml umu,
- ríbezľový lekvár,
- 1,5 kg banánov,
- 100 g čokolády
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Banánové rezy
Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame vlažnú vodu a miešame do peny. Potom zľahka primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Plech vymastíme Palmarínom, vysypeme múkou a nalejeme zmes. Pečieme pri 175 stupňoch cca 15 min. Z mlieka , kryštálového. cukru , Zlatého klasu a pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a vmiešame do pudingu.
Vychladnutý korpus pokvapkáme umom, potrieme lekvárom a poukladáme pozdĺžne nakrájané banány. Zalejeme pudingový krémom a vrch ozdobíme rozpustenou čokoládou.
Šéfkuchár: Eva Trnačevičová | Recept z epizódy: 12. 01. 2014
Ingrediencie
- na korpus:
- 5 žĺtkov,
- 250 g kryštálového cukru,
- 10 PL vlažnej vody,
- 250 g polohrubej múky,
- 5 bielkov,
- 1 prášok do pečiva s vínnym kameňom,
- 50 g Palmarínu,
- na plnku:
- 400 ml mlieka,
- 1 Zlatý klas,
- ½ vanilkového pudingu dr. Oetker,
- 100 g kryštálového cukru,
- 250 g masla,
- 100 g práškového cukru,
- 100 ml umu,
- ríbezľový lekvár,
- 1,5 kg banánov,
- 100 g čokolády
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame