Banánové lievance - Tajomstvo mojej kuchyne

Banánové lievance

Maspoma

V miske zmiešame múky s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilku, škoricu a štipku soli. Do suchej zmesi prilejeme vlažné acidofilné mlieko a vymiešame  hladké cesto. Pridáme žĺtky, nastrúhané a ošúpané jablko a banán rozpučený na kašu. Premiešame a v prípade, že je cesto príliš husté, môžeme pridať trochu mlieka. Na záver do cesta zľahka, po lyžiciach, primiešame sneh vyšľahaný z dvoch bielkov. Hotové cesto necháme pár minút postáť a  na kvapke kokosového oleja opekáme lievance do zlatohneda.

Lievance  potrieme lieskovo orieškovým krémom, navrstvíme na seba a polejeme čokoládovou polevou. Tú si pripravíme jednoducho – v hrnci nad parou roztopíme pár kociek horkej čokolády, pridáme lyžicu kokosového oleja a vymiešame na hladkú tekutinu. Dozdobíme malinami a čučoriedkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Veronika Čopíková | Recept z epizódy: 08. 03. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu