Ingrediencie
- na korpus:
- 2 šálky mandľovej múky
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL škorice
- 1/4 ČL soli
- 2 vajcia izbovej teploty
- 3 PL kokosového cukru
- 4 PL roztopeného alebo zmäknutého kokosového oleja
- na plnku:
- 550 ml jablkového pyré ( uvarené a rozmixované jablká)
- 1 šálka kokosového cukru
- 2 vajcia
- 1 konzerva kokosového mlieka
- 1/2 ČL zázvoru
- 1/2 ČL muškátového oriešku
- 1/4 ČL mletého klinčeka
- 1/4 ČL kardamonu
- 1/4 ČL soli
- 2 PL kukuričného škrobu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Aďkin vegánsky cheesecake
Na korpus zmiešame vo väčšej miske suché ingrediencie – múku, sódu, soľ a koreniny. V menšej miske vymixujeme vajíčka, kokosový cukor a zmäknutý kokosový olej. Suchú zmes zmiešame s vlhkou a vypracujeme kompaktné cesto, ktoré natlačíme do formy tak, aby sme vytvorili 3 cm vysoký okraj.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Do mixéra vložíme všetky suroviny na plnku a vytvoríme jemnú krémovú masu. Nalejeme ju na korpus a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 45-50 minút. Koláč počas pečenia kontrolujeme a keď je upečený aj v strede, vyberieme ho a necháme vychladnúť. Ak je tesne po dopečení trasľavý, tak po vychladnutí spevnie.
Šéfkuchár: Adriána Kemka | Recept z epizódy: 16. 12. 2018
Ingrediencie
- na korpus:
- 2 šálky mandľovej múky
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL škorice
- 1/4 ČL soli
- 2 vajcia izbovej teploty
- 3 PL kokosového cukru
- 4 PL roztopeného alebo zmäknutého kokosového oleja
- na plnku:
- 550 ml jablkového pyré ( uvarené a rozmixované jablká)
- 1 šálka kokosového cukru
- 2 vajcia
- 1 konzerva kokosového mlieka
- 1/2 ČL zázvoru
- 1/2 ČL muškátového oriešku
- 1/4 ČL mletého klinčeka
- 1/4 ČL kardamonu
- 1/4 ČL soli
- 2 PL kukuričného škrobu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame