Ingrediencie
- Suroviny:
- 600 -700 g jabĺk
- 500 g hrušiek
- 1 celý sendvič
- 250 ml smotany
- 3 vajcia
- 8 bielkov
- 125 g mascarpone
- 25 - 50 g kryštálového cukru
- 50 g hrozienok
- 2 hrste vlašských orechov
- 1 PL práškového cukru
- soľ
- mletá škorica
- vanilka (vanilkový lusk)
- 1 PL masla
- maslo na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy
- Suroviny na karamel:
- 250 – 300 g trstinového cukru
- 2 PL medu
- 100 ml vody
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Žemľovka s jablkami a hruškami
Postup: Jablká a hrušky umyjeme a nakrájame. Do vymastenej a vysypanej nádoby poukladáme sendvič. Do vody dáme cukor, med a varíme tak dlho, kým nevznikne karamel medovo zlatej farby. Pridáme nakrájané jablká a škoricu, necháme chvíľu povariť. Na vopred uložený sendvič vysypeme karamelizované jablká, položíme druhú vrstvu sendviča a polejeme maslom. Smotanu rozšľaháme s vajcami a zmesou zalejeme žemľovku. Potom ju zalejeme hruškami, ktoré sme tiež skaramelizovali a zmiešali s mascarpone, hrozienkami a nasekanými vlašskými orechmi. Môžeme ešte posypať trochou kryštálového cukru a k zmesi pridáme vanilkový lusk. Uhladíme a pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov približne 30-35 minút. Na záver pripravíme sneh z bielkov, práškového cukru a štipky soli, vylejeme na žemľovku a ešte zapekáme asi 10 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 06. 11. 2016
Ingrediencie
- Suroviny:
- 600 -700 g jabĺk
- 500 g hrušiek
- 1 celý sendvič
- 250 ml smotany
- 3 vajcia
- 8 bielkov
- 125 g mascarpone
- 25 - 50 g kryštálového cukru
- 50 g hrozienok
- 2 hrste vlašských orechov
- 1 PL práškového cukru
- soľ
- mletá škorica
- vanilka (vanilkový lusk)
- 1 PL masla
- maslo na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy
- Suroviny na karamel:
- 250 – 300 g trstinového cukru
- 2 PL medu
- 100 ml vody
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame