Žemľovka s jablkami a hruškami - Tajomstvo mojej kuchyne

Žemľovka s jablkami a hruškami

Maspoma

Postup:  Jablká a hrušky umyjeme a nakrájame. Do vymastenej  a vysypanej nádoby poukladáme  sendvič. Do vody dáme cukor, med a varíme tak dlho, kým nevznikne karamel  medovo zlatej farby. Pridáme nakrájané jablká a škoricu, necháme chvíľu povariť. Na vopred uložený sendvič vysypeme karamelizované jablká, položíme druhú vrstvu sendviča a polejeme maslom. Smotanu rozšľaháme s vajcami a zmesou zalejeme žemľovku. Potom ju zalejeme hruškami, ktoré sme tiež skaramelizovali  a zmiešali s mascarpone, hrozienkami a nasekanými vlašskými orechmi. Môžeme ešte posypať trochou kryštálového cukru a k zmesi pridáme vanilkový lusk. Uhladíme a pečieme v predhriatej rúre  na 170 stupňov približne 30-35 minút. Na záver  pripravíme sneh z bielkov, práškového cukru a štipky soli, vylejeme na žemľovku a ešte zapekáme asi  10 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 06. 11. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu