Záviny z domáceho bezlepkového lístkového cesta - Tajomstvo mojej kuchyne

Záviny z domáceho bezlepkového lístkového cesta

Maspoma

Prvé cesto si pripravíme tak, že zmiešame tuk s múkou na homogénnu zmes a vložíme na pol hodiny do chladničky odpočívať. Druhé cesto pripravíme zmiešaním uvedených prísad na hladké cesto, ktoré rozgúľame na doske a doprostred položíme kocku vytvorenú z prvého cesta. Jednotlivé časti cesta preložíme cez kocku a rozvaľkáme. Rozvaľkané cesto znovu zložíme ako obálku a rozvaľkáme. Nezabudneme dobre pomúčiť, aby sa nám cesto neroztieralo po doske. Cesto takto preložíme asi 5 krát.  Hotové cesto rozdelíme na dve časti a urobíme 2 záviny – jablkovo pudingový a tvarohový.

Plnka1: Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.Jablká nakrájame na kocky. Závin potrieme vychladnutým pudingom, naň poukladáme jablká , posypeme orechmi a škoricovým cukrom, zvinieme, potrieme vajcom a pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 30 min.

Plnka2: Všetky ingrediencie, okrem hrozienok, zmiešame a natrieme do stredu na rozvaľkaný plát cesta, potom posypeme hrozienkami. Kraje cesta nakrojíme a striedavo skladáme cez seba. Potrieme vajcom a pečieme pri 180 stupňoch cca 30 min.

Maspoma

Šéfkuchár: Katarína Pavlovičová | Recept z epizódy: 08. 02. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu