Ingrediencie
- I.cesto: 125 g bezlepkovej múky MIX B,
- 250 g tuku na pečenie
- II.cesto: 250 g bezlepkovej múky MIX B,
- 150 ml vody,
- 1 KL octu,
- 1 vajce,
- štipka soli,
- múka na vaľkanie cesta (MIX B),
- vajíčko na potretie závinov
- na jablkovo-pudingovú plnku:
- 200 ml mlieka,
- 3 PL cukru,
- 1 vanilkový puding (z pravej vanilky) Dr. Oetker,
- 2 stredne veľké jablká,
- hrsť posekaných vlašských orechov (nie mletých),
- 1 KL vanilkového cukru z pravej Bourbon vanilky,
- 1 škoricový cukor
- na tvarohovú plnku:
- 360 g tvarohu,
- 4 KL vanilkového cukru z pravej Bourbon vanilky,
- 3 PL práškového cukru,
- citrónová kôra,
- 1 žĺtok,
- 1 PL Zlatého klasu,
- hrsť hrozienok namočených v rume
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Záviny z domáceho bezlepkového lístkového cesta
Prvé cesto si pripravíme tak, že zmiešame tuk s múkou na homogénnu zmes a vložíme na pol hodiny do chladničky odpočívať. Druhé cesto pripravíme zmiešaním uvedených prísad na hladké cesto, ktoré rozgúľame na doske a doprostred položíme kocku vytvorenú z prvého cesta. Jednotlivé časti cesta preložíme cez kocku a rozvaľkáme. Rozvaľkané cesto znovu zložíme ako obálku a rozvaľkáme. Nezabudneme dobre pomúčiť, aby sa nám cesto neroztieralo po doske. Cesto takto preložíme asi 5 krát. Hotové cesto rozdelíme na dve časti a urobíme 2 záviny – jablkovo pudingový a tvarohový.
Plnka1: Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.Jablká nakrájame na kocky. Závin potrieme vychladnutým pudingom, naň poukladáme jablká , posypeme orechmi a škoricovým cukrom, zvinieme, potrieme vajcom a pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 30 min.
Plnka2: Všetky ingrediencie, okrem hrozienok, zmiešame a natrieme do stredu na rozvaľkaný plát cesta, potom posypeme hrozienkami. Kraje cesta nakrojíme a striedavo skladáme cez seba. Potrieme vajcom a pečieme pri 180 stupňoch cca 30 min.
Šéfkuchár: Katarína Pavlovičová | Recept z epizódy: 08. 02. 2015
Ingrediencie
- I.cesto: 125 g bezlepkovej múky MIX B,
- 250 g tuku na pečenie
- II.cesto: 250 g bezlepkovej múky MIX B,
- 150 ml vody,
- 1 KL octu,
- 1 vajce,
- štipka soli,
- múka na vaľkanie cesta (MIX B),
- vajíčko na potretie závinov
- na jablkovo-pudingovú plnku:
- 200 ml mlieka,
- 3 PL cukru,
- 1 vanilkový puding (z pravej vanilky) Dr. Oetker,
- 2 stredne veľké jablká,
- hrsť posekaných vlašských orechov (nie mletých),
- 1 KL vanilkového cukru z pravej Bourbon vanilky,
- 1 škoricový cukor
- na tvarohovú plnku:
- 360 g tvarohu,
- 4 KL vanilkového cukru z pravej Bourbon vanilky,
- 3 PL práškového cukru,
- citrónová kôra,
- 1 žĺtok,
- 1 PL Zlatého klasu,
- hrsť hrozienok namočených v rume
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame