Voňavá bábovka - Tajomstvo mojej kuchyne

Voňavá bábovka

Maspoma

Všetky suroviny na cesto dôkladne zmiešame. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme pri 165 stupňoch asi 50 min.

Na sirup rozrežeme vanilkový struk a vyberieme dužinu. Cukor necháme na miernom plameni skaramelizovať, potom ho zalejeme vodou a citrónovou šťavou. Miešame pokiaľ sa karamel nerozpustí, potom pridáme citrónovú kôru, vanilkovú dužinu aj struk a škoricu. Varíme asi 3 minúty.

Bábovku necháme vychladnúť a na niekoľkých miestach ju poprepichujeme. Zo sirupu vyberieme celú škoricu a vanilkový struk a bábovku sirupom pokvapkávame.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 02. 03. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu