Ingrediencie
- 250 g hladkej múky,
- 2 KL prášku do pečiva Dr. Oetker,
- 120 g trstinového cukru,
- 1 KL mletej škorice ,
- ½ KL mletého muškátového kvetu,
- ½ KL zázvoru,
- 2 vajcia,
- 170 g rozpusteného Palmarínu,
- 1 PL medu,
- 125 ml mlieka
- na sirup:
- 1 vanilkový struk,
- 150 g cukru,
- 80 ml citrónovej šťavy,
- 60 ml vody,
- kôra z 1 citróna,
- 1 celá škorica
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Voňavá bábovka
Všetky suroviny na cesto dôkladne zmiešame. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme pri 165 stupňoch asi 50 min.
Na sirup rozrežeme vanilkový struk a vyberieme dužinu. Cukor necháme na miernom plameni skaramelizovať, potom ho zalejeme vodou a citrónovou šťavou. Miešame pokiaľ sa karamel nerozpustí, potom pridáme citrónovú kôru, vanilkovú dužinu aj struk a škoricu. Varíme asi 3 minúty.
Bábovku necháme vychladnúť a na niekoľkých miestach ju poprepichujeme. Zo sirupu vyberieme celú škoricu a vanilkový struk a bábovku sirupom pokvapkávame.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 02. 03. 2014
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky,
- 2 KL prášku do pečiva Dr. Oetker,
- 120 g trstinového cukru,
- 1 KL mletej škorice ,
- ½ KL mletého muškátového kvetu,
- ½ KL zázvoru,
- 2 vajcia,
- 170 g rozpusteného Palmarínu,
- 1 PL medu,
- 125 ml mlieka
- na sirup:
- 1 vanilkový struk,
- 150 g cukru,
- 80 ml citrónovej šťavy,
- 60 ml vody,
- kôra z 1 citróna,
- 1 celá škorica
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame