Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky,
- 1 stužený tuk Helia alebo Palmarín,
- 150 g práškového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 100 g kyslej smotany,
- 1 prášok do pečiva,
- 2 vajcia,
- 150 g vlašských orechov,
- 1 višňový kompót (750 ml),
- 150 g višňového džemu,
- 1 Zlatý klas
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Višňový koláč Gizky Oňovej a jej dcéry Marty
Z múky, stuženého tuku, vajec, cukru, vanilkového cukru, prášku do pečiva a smotany vypracujeme vláčne cesto. Odoberieme z neho 1/4 a dáme do chladničky. Plech vyložíme papierom na pečenie a zvyšok cesta naň rovnomerne roztlačíme prstami. Na cesto poukladáme vykôstkované višne. Do višňovej šťavy pridáme džem a Zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme puding, ktorý potom rovnomerne nalejeme na cesto. Z chladničky vyberieme odložené cesto a zmiešame ho s nahrubo pomletými orechmi. Túto zmes nastrúhame na vrch koláča. Pečieme na 180°C asi 25 minút. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a po úplnom vychladnutí ho nakrájame na menšie kocky.
Poznámka: Namiesto višňového kompótu a džemu môžeme použiť aj čerešňový alebo marhuľový kompót.
Šéfkuchár: Gizka Oňová | Recept z epizódy: 09. 05. 2010
Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky,
- 1 stužený tuk Helia alebo Palmarín,
- 150 g práškového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 100 g kyslej smotany,
- 1 prášok do pečiva,
- 2 vajcia,
- 150 g vlašských orechov,
- 1 višňový kompót (750 ml),
- 150 g višňového džemu,
- 1 Zlatý klas
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame