Ingrediencie
- 4 hrnčeky hladkej múky
- 7 g droždia
- 1 hrnček vlažného mlieka
- ½ hrnčeka cukru
- 125 g Hery maslovej
- 1 KL soli
- 2 vajcia
- na náplň:
- 1 hrnček trstinového cukru
- 3 PL škorice
- 125 g Hery maslovej
- na krém:
- 6 PL Hery maslovej
- ½ hrnčeka práškového cukru
- ¼ hrnčeka tvarohu
- 1 KL vanilkovej esencie
- štipka soli
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vianočné škoricovo-tvarohové slimáky
Do kuchynského robota nasypeme všetku múku, pridáme trochu teplého mlieka, cukru a
nadrobené kvasnice. Takto zarobíme kvások, ktorý necháme nakysnúť.
Pridáme dve vajcia, Heru izbovej teploty, miešame a pomaly prisypávame zvyšok cukru a prilievame zvyšok mlieka. Spracujeme cesto požadovanej konzistencie, ktoré necháme asi hodinu kysnúť. Cesto ešte ručne premiesime, vyvaľkáme na tvar obdĺžnika hrúbky asi 1-1,5 cm. Posypeme cukrom, škoricou a pokropíme roztopenou Herou. Cesto zrolujeme, nakrájame asi na 14-16 častí. Slimáky poukladáme na plech s papierom na pečenie (nie veľmi natesno) a necháme prikryté vykysnúť ešte asi 15 minút. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme približne 20-25 minút.
Na prípravu polevy vymiešame maslo, cukor, tvaroh a vanilkový extrakt na hladkú zmes,
ktorou polejeme ešte teplé slimáky.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 12. 12. 2021
Ingrediencie
- 4 hrnčeky hladkej múky
- 7 g droždia
- 1 hrnček vlažného mlieka
- ½ hrnčeka cukru
- 125 g Hery maslovej
- 1 KL soli
- 2 vajcia
- na náplň:
- 1 hrnček trstinového cukru
- 3 PL škorice
- 125 g Hery maslovej
- na krém:
- 6 PL Hery maslovej
- ½ hrnčeka práškového cukru
- ¼ hrnčeka tvarohu
- 1 KL vanilkovej esencie
- štipka soli
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame