Vianočné škoricovo-tvarohové slimáky - Tajomstvo mojej kuchyne

Vianočné škoricovo-tvarohové slimáky

Maspoma

Do kuchynského robota nasypeme všetku múku, pridáme trochu teplého mlieka, cukru a

nadrobené kvasnice. Takto zarobíme kvások, ktorý necháme nakysnúť.

Pridáme dve vajcia, Heru izbovej teploty, miešame a pomaly prisypávame zvyšok cukru a prilievame zvyšok mlieka. Spracujeme cesto požadovanej konzistencie, ktoré necháme asi hodinu kysnúť. Cesto ešte ručne premiesime, vyvaľkáme na tvar obdĺžnika hrúbky asi 1-1,5 cm. Posypeme cukrom, škoricou a pokropíme roztopenou Herou. Cesto zrolujeme, nakrájame asi na 14-16 častí. Slimáky poukladáme na plech s papierom na pečenie (nie veľmi natesno) a necháme prikryté vykysnúť ešte asi 15 minút. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme približne 20-25 minút.

Na prípravu polevy vymiešame maslo, cukor, tvaroh a vanilkový extrakt na hladkú zmes,

ktorou polejeme ešte teplé slimáky.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 12. 12. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu