Vianočné čokoládové bonbóny - Tajomstvo mojej kuchyne

Vianočné čokoládové bonbóny

Maspoma

Postup:  Maslo, práškový cukor a kakao vyšľaháme do peny. Oblátky rozdrobíme (rozmixujeme) a vmiešame ich spolu s mandľami do maslovej peny. Pridáme pomarančovú kôru. Tmavú polevu zohrejeme, pridáme do cesta a ručne premiešame tak, aby vznikla kompaktná hmota. Cesto rozvaľkáme medzi dvomi potravinovými fóliami na obdĺžnik hrubý asi 1 cm a dáme na 45-60 minút do chladničky stuhnúť. Stuhnuté cesto nakrájame na štvorce s rozmermi 3×3 cm. Kocky namáčame v roztopenej tmavej poleve. Zmiešame bielok s práškovým cukrom, aby nám vznikla tuhá hmota, ktorú potom spolu so zdobiacimi trubičkami použijeme na ozdobenie bonbónov.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 12. 12. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu