Ingrediencie
- na cesto:
- 125 g zmäknutého masla
- 100 g práškového cukru
- 2 PL kakaa (zarovnané)
- 55 g suchých tortových oblátok
- 100 g mletých mandlí
- 1 bal. tmavej polevy
- kôra z 1/2 pomaranča
- na zdobenie:
- 1 bal. tmavej polevy
- 1 bal. zdobiacich trubičiek
- bielok
- práškový cukor
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vianočné čokoládové bonbóny
Postup: Maslo, práškový cukor a kakao vyšľaháme do peny. Oblátky rozdrobíme (rozmixujeme) a vmiešame ich spolu s mandľami do maslovej peny. Pridáme pomarančovú kôru. Tmavú polevu zohrejeme, pridáme do cesta a ručne premiešame tak, aby vznikla kompaktná hmota. Cesto rozvaľkáme medzi dvomi potravinovými fóliami na obdĺžnik hrubý asi 1 cm a dáme na 45-60 minút do chladničky stuhnúť. Stuhnuté cesto nakrájame na štvorce s rozmermi 3×3 cm. Kocky namáčame v roztopenej tmavej poleve. Zmiešame bielok s práškovým cukrom, aby nám vznikla tuhá hmota, ktorú potom spolu so zdobiacimi trubičkami použijeme na ozdobenie bonbónov.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 12. 12. 2016
Ingrediencie
- na cesto:
- 125 g zmäknutého masla
- 100 g práškového cukru
- 2 PL kakaa (zarovnané)
- 55 g suchých tortových oblátok
- 100 g mletých mandlí
- 1 bal. tmavej polevy
- kôra z 1/2 pomaranča
- na zdobenie:
- 1 bal. tmavej polevy
- 1 bal. zdobiacich trubičiek
- bielok
- práškový cukor
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame