Ingrediencie
- 4 vajcia,
- 1,5 hrnčeka kryštálového cukru,
- 1,5 hrnčeka hladkej múky,
- 0,5 hrnčeka polohrubej múky,
- 1 KL kypriaceho prášku do perníka Dr. Oetker ,
- 1 prášok do pečiva,
- 1 KL perníkového korenia,
- 0,5 hrnčeka oleja,
- 0,75 hrnčeka vlažnej vody,
- 100 g mandlí,
- 2 horké čokolády,
- kondenzované ovocie,
- strúhanka na vysypanie formy,
- tuk na vymastenie formy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vianočná perníková bábovka
Žĺtky oddelíme od bielok, vymiešame s cukrom, postupne pridáme olej, vodu, polohrubú a hladkú múku s práškom do pečiva. Zľahka vmiešame sneh z bielkov, pridáme ešte nasekané mandle, ovocie a jednu čokoládu. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme perníkové korenie a 1 KL prášku do perníku a premiešame. Formu vytrieme tukom a vysypeme strúhankou. Nalejeme najprv jednu polovicu cesta a na ňu druhú s perníkovým korením. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 stupňoch asi hodinu. Môžeme poliať roztopenou druhou čokoládou.
Šéfkuchár: Denisa Šágiová | Recept z epizódy: 14. 12. 2014
Ingrediencie
- 4 vajcia,
- 1,5 hrnčeka kryštálového cukru,
- 1,5 hrnčeka hladkej múky,
- 0,5 hrnčeka polohrubej múky,
- 1 KL kypriaceho prášku do perníka Dr. Oetker ,
- 1 prášok do pečiva,
- 1 KL perníkového korenia,
- 0,5 hrnčeka oleja,
- 0,75 hrnčeka vlažnej vody,
- 100 g mandlí,
- 2 horké čokolády,
- kondenzované ovocie,
- strúhanka na vysypanie formy,
- tuk na vymastenie formy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame