Vianočná perníková bábovka - Tajomstvo mojej kuchyne

Vianočná perníková bábovka

Maspoma

Žĺtky oddelíme od bielok, vymiešame s cukrom, postupne pridáme olej, vodu, polohrubú a hladkú múku s práškom do pečiva. Zľahka vmiešame sneh z bielkov, pridáme ešte nasekané mandle, ovocie a jednu čokoládu. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme perníkové korenie a 1 KL prášku do perníku a premiešame. Formu vytrieme tukom a vysypeme strúhankou. Nalejeme najprv jednu polovicu cesta a na ňu druhú s perníkovým korením. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 stupňoch asi hodinu. Môžeme poliať roztopenou druhou čokoládou.

Maspoma

Šéfkuchár: Denisa Šágiová | Recept z epizódy: 14. 12. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu