Ingrediencie
- 100 g masla izbovej teploty
- 100 g mletých mandlí
- 100 g hladkej múky
- 100 g krupicového cukru
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 väčšie vajce
- na náplň:
- 500 g mäkkého tvarohu
- 6 PL kyslej smotany
- 2 väčšie vajcia
- 50 g krupicového cukru
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 150 g nemletého maku
- citrónová kôra z 1 bio citróna
- + 100 g masla na vymazanie formy
- na ozdobenie:
- drobné ovocie
- cukrárenské želé
- ½ l vody
- 5 PL práškového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vianočná makovo-tvarohová torta
Suché suroviny na korpus zmixujeme s maslom, pridáme vajce a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinku do chladničky. Potom cesto uložíme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia približne 25 minút. Na náplň zmiešame tvaroh, smotanu, cukor a vajcia, po chvíli pridáme citrónovú kôru aj vanilkový extrakt a na záver nemletý mak. Náplň vylejeme na ešte teplý korpus a spolu pečieme ešte asi hodinu. Po upečení ozdobíme drobným ovocím podľa chuti a polejeme cukrárenským želé, pripraveným podľa návodu na obale.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 29. 11. 2020
Ingrediencie
- 100 g masla izbovej teploty
- 100 g mletých mandlí
- 100 g hladkej múky
- 100 g krupicového cukru
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 väčšie vajce
- na náplň:
- 500 g mäkkého tvarohu
- 6 PL kyslej smotany
- 2 väčšie vajcia
- 50 g krupicového cukru
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 150 g nemletého maku
- citrónová kôra z 1 bio citróna
- + 100 g masla na vymazanie formy
- na ozdobenie:
- drobné ovocie
- cukrárenské želé
- ½ l vody
- 5 PL práškového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame