Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g polohrubej múky ,
- 1 kocka droždia,
- 80 g práškového cukru,
- 200 ml mlieka,
- 80 g masla,
- kôra z 1 citróna ,
- 1 vajce,
- štipka soli
- na plnku:
- 250 g mletého maku,
- 1 PL muškátového orechu,
- 125 ml mlieka,
- 1 vajce,
- 100 g cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- Palmarín na vymastenie formy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vianočná hviezda
Urobíme kvások, odlejeme si trocha z mlieka, pridáme trocha cukru a necháme kvasiť.
Hotový kvások pridáme do múky a z mlieka, cukru, vajca a ostatných surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 min vykysnúť.
Mak obaríme horúcim mliekom a postupne po vychladnutí pridáme nastrúhaným muškátový orech, vajce a cukor. Cesto po vykysnutí vyvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a potrieme plnkou. Zrolujeme a dáme do vymastenej formy. Vrch cesta narežeme v tvare hviezdy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30min.pri teplote 165-170 stupňoch.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 14. 12. 2014
Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g polohrubej múky ,
- 1 kocka droždia,
- 80 g práškového cukru,
- 200 ml mlieka,
- 80 g masla,
- kôra z 1 citróna ,
- 1 vajce,
- štipka soli
- na plnku:
- 250 g mletého maku,
- 1 PL muškátového orechu,
- 125 ml mlieka,
- 1 vajce,
- 100 g cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- Palmarín na vymastenie formy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame