Vianočná hviezda - Tajomstvo mojej kuchyne

Vianočná hviezda

Maspoma

Urobíme kvások, odlejeme si trocha z mlieka, pridáme trocha cukru a necháme kvasiť.

Hotový kvások pridáme do múky a z mlieka, cukru, vajca a ostatných surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 min vykysnúť.

Mak obaríme horúcim mliekom a postupne po vychladnutí pridáme nastrúhaným muškátový orech, vajce a cukor. Cesto po vykysnutí vyvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a potrieme plnkou. Zrolujeme a dáme do vymastenej formy. Vrch cesta narežeme v tvare hviezdy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30min.pri teplote 165-170 stupňoch.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 14. 12. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu