Ingrediencie
- na orechový korpus:
- 7 PL bezlepkovej múky
- 8 ks vajec
- 8 PL kryštálového cukru
- 1 ½ bal. prášku do pečiva
- 2 PL mletých orechov
- na kakaový korpus:
- 7 PL bezlepkovej múky
- 8 ks vajec
- 8 PL kryštálového cukru
- 1 ½ bal. prášku do pečiva
- 1 PL kakaa
- na plnku:
- 900 ml bezlaktózového mlieka
- 2 vanilkové cukry
- 4 ZL klasy
- 6 PL kakaa
- 375 g masla
- 200 g práškového cukru
- + džem ovocný, čokoládová cukrová voda
- na potiahnutie a zdobenie Smartflex velvet ( SFX) špeciál alebo fondán dr. Oetker
- gélové farby Dr. Oetker
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Veľkonočný zajac v torte
Postup – opakujeme dvakrát: Oddelíme žĺtky od bielkov, vyšľaháme z bielkov penu, žĺtky a cukor vyšľaháme, pridáme múku, prášok do pečiva + orechy do prvého korpusu a kakao do druhého
korpusu. Všetko spolu vyšľaháme mixérom, potom pridáme penu z bielkov a jemnučko
zapracujeme. Tortovú formu vymastíme, na spodok dáme papier na pečenie, hotovú hmotu vylejeme do vymastenej formy a pečieme asi 45 minút pri teplote 190 stupňov.
Krém: Mlieko, Zlatý klas, kakao a vanilkový cukor si uvaríme na tuhý puding a necháme vyhladnúť,
zatiaľ si pripravíme maslo s práškovým cukrom, ktoré vyšľaháme do peny, pridáme vychladnutý puding a opäť vyšľaháme, necháme trošku odpočinúť v chlade. Korpusy rozkrojíme a plníme: spodný kakaový polievame pripravenou cukrovo-kakaovou vodou ( kakao z cukrom si zalejeme vriacou vodou, necháme vychladnúť), potrieme džemom, čokoládovou plnkou a dáme ďalší korpus – tentokrát orechový, takto striedame až do konca – podľa toho koľko vrstiev chceme mať…
Necháme vychladnúť asi 4 hodiny a začíname poťahovať SFX hmotou, ktorú si môžeme prifarbiť rôznymi potravinárskymi farbami.
Šéfkuchár: Martin Kajaba | Recept z epizódy: 20. 03. 2016
Ingrediencie
- na orechový korpus:
- 7 PL bezlepkovej múky
- 8 ks vajec
- 8 PL kryštálového cukru
- 1 ½ bal. prášku do pečiva
- 2 PL mletých orechov
- na kakaový korpus:
- 7 PL bezlepkovej múky
- 8 ks vajec
- 8 PL kryštálového cukru
- 1 ½ bal. prášku do pečiva
- 1 PL kakaa
- na plnku:
- 900 ml bezlaktózového mlieka
- 2 vanilkové cukry
- 4 ZL klasy
- 6 PL kakaa
- 375 g masla
- 200 g práškového cukru
- + džem ovocný, čokoládová cukrová voda
- na potiahnutie a zdobenie Smartflex velvet ( SFX) špeciál alebo fondán dr. Oetker
- gélové farby Dr. Oetker
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame