Ingrediencie
- Na cesto:
- 500 g polohrubej múky,
- 250 ml mlieka,
- 2 vajcia,
- 50 g stuženého tuku Palmarín,
- 3 PL kryštálového cukru,
- štipku soli,
- 1 vanilkový cukor,
- citrónovú kôru,
- droždie
- Na plnku:
- 500 g tvarohu,
- 1 vajce,
- 2 PL cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Veľkonočný veniec
Cesto:
Droždie s cukrom rozrobíme vo vlažnom mlieku a necháme vykysnúť. Múku zmiešame s vajíčkom a jedným žĺtkom, pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a kvások. Nakoniec pridáme roztopený Palmarín. Dobre vymiešame cesto, môžeme ho zriediť podľa potreby mliekom a necháme kysnúť asi 20-30minút.
Plnka:
Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, žĺtkom a štipkou soli. Z bielka ušľaháme sneh, ktorý vmiešame zľahka do tvarohu. Formu vytrieme Palmarínom a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvú vyvaľkáme na priemer tortovej formy, vložíme ju do formy a vylejeme naň plnku. Prikryjeme druhou tretinou cesta. Poslednú tretinu opäť rozdelíme na 3 časti a z nich upletieme vrkoč, ktorý uložíme po obvode formy. Pečieme asi 40 minút pri teplote 170 stupňov.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 28. 03. 2010
Ingrediencie
- Na cesto:
- 500 g polohrubej múky,
- 250 ml mlieka,
- 2 vajcia,
- 50 g stuženého tuku Palmarín,
- 3 PL kryštálového cukru,
- štipku soli,
- 1 vanilkový cukor,
- citrónovú kôru,
- droždie
- Na plnku:
- 500 g tvarohu,
- 1 vajce,
- 2 PL cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame